Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικό δημοσίευμα: Οι Τούρκοι αμφισβητούν τα Αντίψαρα και λένε ότι… η Ελλάδα τα κατέλαβε! Στο στόχαστρο και ο Α/ΓΕΕΘΑ

Βάζουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά. Του Χρήστου Μα...

Βάζουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία «βράζει» κι ελπίζει σε επικράτηση για να μπορέσει να ξεδιπλώσει ακόμη πιο επιθετικά το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Με τίτλο «Η ασφάλεια των συνόρων μας και το ελικόπτερο της αποσχιστικής οργάνωσης» δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην εθνικιστική αντιπολιτευόμενη εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Sözcü άρθρο γνώμης με πρωτοσέλιδη αναφορά του Saygı Öztürk, όπου, μεταξύ άλλων διατυπώνονται ισχυρισμοί περί νησιών του Αιγαίο που έχει αρπάξει η Ελλάδα από την Τουρκία, όπως τα Αντίψαρα, τα οποία αναφέρουν ότι ανήκουν στην επαρχία της Σμύρνης.

Στο σχετικό δημοσίευμα, που φιλοξενεί και δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, τονίζεται ότι «οι Έλληνες στρατιώτες παραβιάζουν τα σύνορά μας στο Αιγαίο και τα νησιά μας χάνονται το ένα μετά το άλλο. Μόνο μια φορά στο τόσο γίνεται μια δήλωση και το θέμα εξωραΐζεται. Στις 16 Φεβρουαρίου 2023, ο Έλληνας ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έφτασαν στο νησί Οινούσσες (σ.σ. οι Τούρκοι το αποκαλούν Koyun) της Σμύρνης και παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης ελληνικής στρατιωτικής βάσης.

Στο άρθρο γνώμης, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι νέο-οθωμανικές κορώνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της Τουρκίας, αφού τονίζεται ότι:

«Οι δραστηριότητες του Χαρδαλιά στο νησί δημοσιεύθηκαν στις επίσημες ιστοσελίδες του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Το νησί Οινούσσες, που βρίσκεται εντός των επαρχιακών συνόρων της Σμύρνης και των τουρκικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004. Τα αντιαεροπορικά πυροβόλα και τα τεθωρακισμένα οχήματα που αναπτύχθηκαν στη στρατιωτική βάση και η γιγαντιαία ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στις πέτρες στην πλευρά του νησιού που βλέπει προς την περιοχή Τσεσμέ (Çeşme) τράβηξαν την προσοχή. Όσο η Τουρκία αγωνιζόταν να ανακάμψει από τον σεισμό, η Ελλάδα τοποθέτησε υποθαλάσσιο καλώδιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια από την ηπειρωτική της χώρα τη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού Οινούσσες της Σμύρνης. Μήπως καθώς η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) τοποθέτησε υποβρύχιο καλώδιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα 3 μίλια μακριά από το Τσεσμέ (Çeşme), οι αρχές μας παρακολούθησαν αμέτοχες; Γνωρίζουμε ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ωστόσο, αποκλείεται να γίνει οποιοδήποτε βήμα για το θέμα αυτό χωρίς εντολή από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αναμφίβολα ενημερωμένος για τις εξελίξεις σχετικά με τα νησιά. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στο θέμα αυτό επειδή δεν υπάρχει εντολή του. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ, 20 νησιά που γνωρίζουμε, και σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους, πολύ περισσότερα, έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Τα τουρκικά χωρικά ύδατα βρίσκονται εντός των εθνικών συνόρων της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 79 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να καθορίζει τους όρους που θα εφαρμόζονται στα υποβρύχια καλώδια που εισέρχονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.