Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και 60 αρματοφορείς βαρέου τύπου M1070A1P1 από τις ΗΠΑ για τον Ελληνικό Στρατό!

  Το πρόγραμμα προμήθειας 60 κεφαλών ρυμούλκησης βαρέος τύπου, διευρυμένης ικανότητας και κινητικότητας, M1070A1P1 HET (Heavy Equipment Tra...

 



Το πρόγραμμα προμήθειας 60 κεφαλών ρυμούλκησης βαρέος τύπου, διευρυμένης ικανότητας και κινητικότητας, M1070A1P1 HET (Heavy Equipment Transporter: μεταφορέας βαρέος υλικού) εισήχθη στη σημερινή συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς Επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής για λήψη θετικής γνωμοδότησης.



Οι κατασκευής Oshkosh κεφαλές ρυμούλκησης M1070A1P1 HET θα παραχωρηθούν δωρεάν από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ ως πλεονάζον αμυντικό υλικό (EDA: Excess Defence Article). Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ και αφορά τη μεταφορά των κεφαλών ρυμούλκησης στην Ελλάδα και την προμήθεια ανταλλακτικών, συλλογών εργαλείων και λοιπών υλικών για την υποστήριξη τους.

Οι κεφαλές ρυμούλκησης M1070A1P1 HET, μέγιστου φορτίου ρυμούλκησης 80 τόνων, θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών (ΣΣΜ) του Ελληνικού Στρατού στην ταχεία μεταφορά οχημάτων «Α» κατηγορίας (άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα, οπλικά συστήματα και λοιπά ερπυστριοφόρα μέσα) στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη διαδικτυακή πύλη του ΓΕΣ, το ΣΣΜ, συγκρότημα του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, αποτελείται από το Επιτελείο, τέσσερα Τάγματα Μεταφορών (ΤΜΕ), Λόχο Γενικών Μεταφορών (ΛΓΜ) και Λόχο Διοίκησης. Αποστολή του είναι η εκτέλεση μεταφορών οχημάτων “Α’’ κατηγορίας και η μεταφορά υλικών και προσωπικού με τα οχήματα γενικής χρήσης.

Σημειώνεται ότι το ΣΣΜ διαθέτει σε υπηρεσία κεφαλές ρυμούλκησης Oshkosh Μ911 (αντικαταστάθηκε σε αμερικανική υπηρεσία από τη M1070) σε διαμόρφωση 6×6 και 8×8 μεγίστου φορτίου ρυμούλκησης 64,5 τόνων και ΕΛΒΟ-Steyr 40M 60/S40 (6×6) μέγιστου φορτίου ρυμούλκησης 120 τόνων.

Επίσης για θετική γνωμοδότηση εισήχθησαν δύο ακόμη προγράμματα:

-η υποστήριξη σταθμών ασυρμάτων τύπου Rohde & Schwarz. Το κόστος του προγράμματος που αφορά την επισκευή και πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των σταθμών ασυρμάτων σε βάθος τετραετίας ανέρχεται σε 414.000 ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του νατοϊκού οργανισμού υποστήριξης και προμηθειών (NSPA: NATO Support and Procurement Agency).
-η προμήθεια τεχνικής βιβλιογραφίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS Case τύπου Blanket Order) ύψους 424.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.