Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όποιος είναι με τον Ρώσο, είναι με τον τούρκο... Συνάντηση στη Μόσχα των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας και Συρίας!

Τετραμερής συνάντηση των υπουργών άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας θα γίνει αύριο, Τρίτη, 25 Απριλίου, στην Μόσχα, ...





Τετραμερής συνάντηση των υπουργών άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας θα γίνει αύριο, Τρίτη, 25 Απριλίου, στην Μόσχα, με στόχο την βελτίωση των σχέσεων Άγκυρας Δαμασκού.

Οι τέσσερεις δίνουν "τα ρέστα τους" εναντίον των Κούρδων και θα κάνουν τα πάντα για την ανατροπή των εξελίξεων που οδηγούν στην δημιουργία Κουρδικού Κράτους, που θα αποσπάσει εδάφη και από τους τρείς συμμάχους της Ρωσίας στην περιοχή. Πόσο μάλλον όταν αυτό φαίνεται να είναι Κράτος κοσμικό και δυτικόστροφο, αν εστιάσει κάποιος στον αυτόνομο κουρδικό θύλακα της Ροζάβα και αν λάβει υπόψιν του το γεγονός ότι παρά τις τουρκικές υστερίες, SDF και YPG εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται από τους Αμερικάνους...

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ παραδέχτηκε ότι η συνάντηση έχει στόχο την βελτίωση των τουρκο-συριακών σχέσεων, έπειτα από χρόνια έντασης εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Την παρουσία των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας αποκάλυψε επίσης ο Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε ακόμη πως στόχος της αυριανής συνάντησης στη Μόσχα είναι να επιλυθούν προβλήματα που προκαλούνται από τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή.

Οι υπουργοί Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν συναντηθεί το Δεκέμβριο σ’ ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και την Άγκυρα.

Δεν είναι μόνο οι S-400, το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, που δένουν τουρκία και Ρωσία. Αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα του ευαρασιανισμού στον οποίο έχει προσχωρήσει η τουρκία...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 14 Μαΐου στην Τουρκία γίνονται προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και ένα από τα ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα. Η Άγκυρα επιδιώκει τον εθελοντικό επαναπατρισμό τους και για να γίνει αυτό χρειάζεται και βελτίωση των σχέσεων με την Δαμασκό, αλλά και ειρήνευση στην Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.