Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Μόσχα καταδίκασε τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Γερμανία

Η Γερμανία αποφάσισε τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Μόσχα με ανακοίνωσή της καταδικά...





Η Γερμανία αποφάσισε τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα με ανακοίνωσή της καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες του Βερολίνου, το οποίο «συνεχίζει να καταστρέφει προκλητικά ολόκληρη τη σειρά των ρωσο-γερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής τους διάστασης».

Ως απάντηση στις «εχθρικές ενέργειες» της γερμανικής πλευράς, η Ρωσία αποφάσισε να ακολουθήσει το ίδιο μέτρο, δηλαδή, την απέλαση Γερμανών διπλωματών από τη χώρα.

Επιπλέον, ο αριθμός των υπαλλήλων των γερμανικών διπλωματικών αποστολών θα περιοριστεί, όπως ενημερώθηκε ο πρέσβης Geza Andreas von Geyr κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο υπουργείο Εξωτερικών στις 5 Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο.

Η ρωσική πλευρά κατηγόρησε επίσης το Βερολίνο ότι αθέτησε μια υπόσχεση να μην διαφημίσει την απέλαση: η γερμανική πλευρά ανέφερε αυτό στα μέσα ενημέρωσης, «τα οποία χρησιμοποιεί τακτικά για να οργανώσει ελεγχόμενες διαρροές και παραπληροφόρηση».

Σύμφωνα με το RIA Novosti , ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών που εκδιώχθηκαν από το Βερολίνο είναι πάνω από 20 άτομα.

Στα τέλη Μαρτίου, το γερμανικό Focus, επικαλούμενο πηγές , έγραψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ επρόκειτο να απελάσει περισσότερους από 30 Ρώσους διπλωμάτες που ήταν ύποπτοι ότι χρησιμοποιούσαν το καθεστώς τους για να λάβουν πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και επιστημονικές πληροφορίες για δολιοφθορά και επιχειρήσεις παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, υπάρχουν τώρα περίπου 160 Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών στη χώρα - περισσότεροι από ό,τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε τότε αυτά τα σχέδια.
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.