Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για το χατίρι της Μόσχας τα βρίσκουν Συρία και τουρκία... Αξιολόγηση τετραμερούς Ρωσίας - Ιράν - τουρκίας - Συρίας!

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας και των Υφυπουργών Πληροφοριών της Τουρκίας, της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν στη Μόσχα, η κυβέρνη...




Μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας και των Υφυπουργών Πληροφοριών της Τουρκίας, της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν στη Μόσχα, η κυβέρνηση της Δαμασκού προέβη σε δήλωση σχετικά με τη σύνοδο κορυφής.

Σύμφωνα με το Συριακό Επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων SANA, το συριακό Υπουργείο Άμυνας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, καθώς και η εφαρμογή της συμφωνίας για τον διεθνή αυτοκινητόδρομο που είναι γνωστός ως δρόμος Μ4 ».

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι αυτές οι συναντήσεις ήταν θετικές:

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι αδελφοί και αδελφές μας, τους οποίους φιλοξενούμε στη χώρα μας, θα επιστρέψουν στα σπίτια και τα εδάφη τους εθελοντικά, με ασφάλεια και με σεβασμό, δημιουργώντας ένα θετικό και σταθερό περιβάλλον στη Συρία όσο το δυνατόν περισσότερο και δημιουργώντας τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Μοιραστήκαμε τον στόχο μας μαζί τους. Εκφράσαμε στους συνομιλητές μας ότι το συριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με μια περιεκτική και ολιστική προσέγγιση στο πλαίσιο της απόφασης 2254 του ΣΑΗΕ».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο επικεφαλής της MIT Χακάν Φιντάν, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, αντιστράτηγος Αλί Μαχμούντ Αμπάς και ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Αστιάνι, καθώς και αρχηγοί πληροφοριών αυτών των χωρών, μετέβησαν χθες στη Μόσχα για να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε σημερινή δήλωση ότι η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος συζητήθηκε στην Τετραμερή Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τους υπουργούς Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Άμυνας.


Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, καθώς και η εφαρμογή της συμφωνίας για τον διεθνή αυτοκινητόδρομο, γνωστός ως οδός Μ4.

(Ajanslar)
--
The Hellenic Information Team




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.