Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑΜΣ ΑΡΙΑΔΝΗ 23: Εθνική Φρουρά-Γάλλοι Πεζοναύτες Mistral (ΦΩΤΟ)

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της παρουσίας του Γαλλικού Ελικοπτεροφόρου MISTRAL, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συνδιοργανώθη...





Στις 30 και 31 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της παρουσίας του Γαλλικού Ελικοπτεροφόρου MISTRAL, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «ΑΡΙΑΔΝΗ – 23», με τη συμμετοχή τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και των ΕΔ της Γαλλίας.



Σκοπός της ΤΑΜΣ, ήταν μέσω της αλληλεπίδρασης, η εξοικείωση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης, περιλάμβανε μεταξύ άλλων, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, σε τακτικές επικοινωνίες και ανταλλαγή δεδομένων, καθώς και η διεξαγωγή κοινών αεροναυτικών γυμνασίων.

Η άσκηση, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά, εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) μεταξύ των ΕΔ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.