Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κυνηγοί» χαλκού έκλεψαν 15 αγαλματίδια γνωστού γλύπτη στη Ρόδο, για να τα... λιώσουν και να τα πουλήσουν

  "Σαφάρι" στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι...

 



"Σαφάρι" στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε όλη τη Ρόδο έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι "κυνηγοί" χαλκού που λεηλάτησαν τις αποθήκες του γνωστού γλύπτη Κώστα Νεοφύτου όπου φυλάσσονταν τα έργα του και άρπαξαν 15 από αυτά.



Πρόκειται για δημιουργίες από χαλκό που ζυγίζουν από 200 ως και 1.500 κιλά το καθένα και είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να πουληθούν ως έργα τέχνης, αφού θα εντοπίζονταν άμεσα. Το πιθανότερο είναι οι δράστες να σκοπεύουν να τα λιώσουν και να τα πουλήσουν ως χαλκό, οπότε οι έρευνες επεκτείνονται και στους οικισμούς Ρομά που συνηθίζουν τέτοιες κλοπές.

Ο Κώστας Νεοφύτου, που έχει φιλοτεχνήσει μεταξύ άλλων τα τεράστια δελφίνια από χαλκό τα οποία κοσμούν το λιμάνι της Ρόδου, σκόπευε σύμφωνα με την «Ροδιακή» να δωρίσει στο νησί του τις δημιουργίες του, μέσω της σύστασης ενός μουσείου χάλκινων έργων που θα ετοίμαζε. Γι' αυτό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και, κυρίως, των κλεμμένων έργων διεξάγονται από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.