Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο επικεφαλής των UFO του Πενταγώνου: «Είναι πιθανό ένα μητρικό εξωγήϊνο σκάφος στο ηλιακό μας σύστημα να απελευθερώνει μικρούς ανιχνευτές»!

    Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά...

   



Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της κοντινής του μετάβασης στη Γη

Υπάρχει πιθανότητα εξωγήινα διαστημόπλοια και μικρότεροι ανιχνευτές να επισκέπτονται πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, σημείωσε ο επικεφαλής του γραφείου έρευνας αγνώστων εναέριων φαινομένων του Πενταγώνου σε προσχέδιο έκθεσης που κοινοποιήθηκε την Τρίτη.

«Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της κοντινής του μετάβασης στη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή που δεν είναι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», ο Sean Kirkpatrick, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς του Πενταγώνου . , έγραψε σε μια ερευνητική έκθεση που συνέταξε ο Abraham Loeb, πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο Kirkpatrick, ο οποίος διορίστηκε διευθυντής του AARO όταν ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022, υπηρέτησε στο παρελθόν ως επικεφαλής επιστήμονας στο Κέντρο Πυραύλων και Διαστημικών Πληροφοριών της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας. Το AARO ιδρύθηκε για να διερευνήσει άγνωστα «αντικείμενα ενδιαφέροντος» γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πενταγώνου.

Ο Loeb, από την άλλη πλευρά, κέρδισε τη φήμη όταν πρότεινε ότι το ηλιακό μας σύστημα είχε διασχίσει ο πρώτος εξωηλιακός επισκέπτης του τον Οκτώβριο του 2017. Εκείνη την εποχή, το τηλεσκόπιο PanSTARRS στη Χαβάη εντόπισε ένα αντικείμενο που κινούνταν με ταχύτητα που έκανε ορισμένους επιστήμονες να προτείνουν ότι προήλθε έξω από το σύστημά μας. Η τροχιά του αντικειμένου υπαινίσσεται επίσης άλλες δυνάμεις εκτός από τη βαρυτική έλξη του ήλιου που επηρεάζουν την κίνησή του.

Οι επιστήμονες ονόμασαν το αντικείμενο "Oumuamua", τον όρο της Χαβάης για τον "ανιχνευτή", τον οποίο προσφέρουν οι Kirkpatrick και Loeb στην ερευνητική τους εργασία ως παράδειγμα ενός πιθανού μητρικού πλοίου με δυνατότητες ανιχνευτή.

«Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, αυτοί οι μικροσκοπικοί ανιχνευτές θα έφταναν στη Γη ή σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος για εξερεύνηση, καθώς το μητρικό σκάφος περνά μέσα σε ένα κλάσμα του διαχωρισμού Γης-Ήλιου - ακριβώς όπως έκανε ο «Oumuamua»», εξήγησαν οι συγγραφείς. «Οι αστρονόμοι δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τον ψεκασμό των μίνι ανιχνευτών επειδή δεν αντανακλούν αρκετό ηλιακό φως για να τους παρατηρήσουν τα υπάρχοντα τηλεσκόπια έρευνας».

Η ερευνητική εργασία - με τίτλο "Φυσικοί περιορισμοί σε μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα" - έρχεται μετά από έναν μήνα εντατικής εξέτασης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, μια συγκλονιστική τάση που πυροδοτήθηκε όταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι αιχμαλώτισε το έθνος παρασύροντας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Τρία επιπλέον άγνωστα αντικείμενα βρέθηκαν στη συνέχεια.

Στις 16 Φεβρουαρίου, οι γερουσιαστές Marco Rubio , R-Fla., Kirsten Gillibrand , DN.Y. και άλλοι 12 γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Άμυνας Kathleen Hicks και στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Stacey Dixon ζητώντας πλήρη χρηματοδότηση για το AARO. Το προηγούμενο αίτημα χρηματοδότησης της κυβέρνησης Μπάιντεν για το οικονομικό έτος 2023 απέτυχε να χρηματοδοτήσει τίποτα πέρα ​​από τα βασικά λειτουργικά έξοδα του γραφείου, υποστήριξαν οι νομοθέτες.

«Το AARO παρέχει την ευκαιρία να ενσωματωθούν και να επιλυθούν οι απειλές και οι κίνδυνοι για τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα προσφέρει αυξημένη διαφάνεια στον αμερικανικό λαό και μειώνει το στίγμα», ανέφερε η επιστολή των βουλευτών. «Η επιτυχία του AARO θα εξαρτηθεί από την ισχυρή χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές του και τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της Κοινότητας Πληροφοριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.