Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναβάθμιση των P-3B Orion: 80% η πρόοδος στο πρώτο και 70% στο δεύτερο

   Στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newpost διακρίνεται το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B ORION μπρ...

  



Στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newpost διακρίνεται το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B ORION μπροστά από το υπόστεγο της ΕΑΒ στην Τανάγρα. Πάνω στο σκάφος του P-3 είναι ευδιάκριτες οι εργασίες τόσο στο εμπρόσθιο τμήμα του και στο κόκπιτ, στους τέσσερις κινητήρες, στις πτέρυγες οι οποίες τοποθετήθηκαν πρόσφατα αλλά και στα πτερύγια του αεροσκάφους.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ

Στο αναβαθμισμένο P-3B ORION οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν αλλά κυρίως να δοκιμαστούν μέχρι το αεροσκάφος να παραδοθεί στην Αεροπορία Ναυτικού. Το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα υπό αναβάθμιση P-3B και κατά συνέπεια το αεροσκάφος ‘’πιλότος’’ για τα υπόλοιπα μεταφράζεται στην πράξη σε εξαντλητικές δοκιμές. Μέχρι να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν όλα τα συστήματα του είτε αυτά αφορούν το σκάφος και το πτητικό σκέλος είτε τα ηλεκτρονικά του τα οποία θα αποτελούν το μεγάλο του επιχειρησιακό πλεονέκτημα.

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία οι τεχνικοί της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ολοκληρώνουν τις εργασίες πάνω στο σκάφος και ήδη ξεκινούν δοκιμές στο έδαφος σε όλα του τα συστήματα όπως στην πλήρωση με καύσιμο και στον έλεγχο των κινητήρων, στο σύστημα προσγείωσης που αφορά τροχούς, ελαστικά, φρένα και σε οτιδήποτε αφορά τη συμπεριφορά του αεροσκάφους τόσο στο έδαφος και στη συνέχεια στον αέρα.

Ταυτόχρονα οι εργασίες στο κόκπιτ του αεροσκάφους έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 90%. Το πιλοτήριο του αναβαθμισμένου P-3B δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό αεροσκάφος αφού έχουν τοποθετηθεί οθόνες αφής τελευταίας τεχνολογίας και όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται και ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Σταδιακά θα προωρήσουν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης του συνόλου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και όλων το συστημάτων εντός του αεροσκάφους.Στόχος η διαμόρφωση του Ελληνικού P-3B ORION να είναι μοναδική στον κόσμο ώστε να υπερτερεί σε συστήματα πλοήγησης, επικοινωνίας, ειδικών αποστολών και ελέγχου συστημάτων τόσο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλα P-3, όσο και με άλλα αντίστοιχα και νεότερα οπλικά συστήματα.

Οι πρώτες δοκιμές στον αέρα για το MLU P-3B ORION αναμένεται εκτός απροόπτου και με δεδομένου ότι οι δοκιμές στο έδαφος θα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία να πραγματοποιηθούν έως τις αρχές του καλοκαιριού με στόχο αν καταστεί εφικτό το ΑΦΝΣ να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό έως τα τέλη του 2023. Το γεγονός ότι στο πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3B ORION απασχολείται περίπου το μισό προσωπικό από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις.

Οι εργασίες στο δεύτερο υπό αναβάθμιση P-3B ORION έχουν προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 70%… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.