Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αρμενία αποσύρεται από τη θέση της στον Ρωσοκίνητο Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας

Σύμφωνα με τα νέα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Βαχάν Χουνανιάν α...





Σύμφωνα με τα νέα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Βαχάν Χουνανιάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία παραιτήθηκε επίσημα από την ποσόστωση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).



Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «δεν το βρήκαν σκόπιμο» να πραγματοποιηθεί η άσκηση του CSTO στην Αρμενία λόγω της σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν στις 10 Ιανουαρίου και αρνήθηκαν να διεξαχθούν στο έδαφος της χώρας.

Η αρμενική διοίκηση κατηγόρησε το CSTO ότι ήταν παθητικό κατά τον Δεύτερο πόλεμο του Καραμπάχ και ότι δεν παρείχε επαρκή υποστήριξη στην Αρμενία.

Ο CSTO, ο οποίος ιδρύθηκε από τα κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών με πρωτοβουλία της διοίκησης της Μόσχας, αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Τατζικιστάν και την Αρμενία .

Μετά τον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ, η κυβέρνηση Πασινιάν ήρθε πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και συμφώνησε να ιδρύσει την Αποστολή Παρατηρητών της ΕΕ.

Η αποστολή της ΕΕ στην Αρμενία (EUMA), η οποία ιδρύθηκε επίσημα στις 23 Ιανουαρίου, παρακολουθεί ένα μέρος της πρώτης γραμμής με το Αζερμπαϊτζάν.

Διεθνής Επικαιρότητα
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.