Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ΕΔ του Ισραήλ

   Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιστράτηγο Herzi Halevi, για πρώτη φορά μ...

  



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιστράτηγο Herzi Halevi, για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, είχε, την Τετάρτη 1η Μαρτίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.



Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και στην επικρατούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη διαρκώς ενισχυόμενη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μέσω ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2022, καθώς και στην περαιτέρω εμβάθυνσή της με την επικείμενη υπογραφή τόσο του «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ» σε διμερές επίπεδο όσο και του «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ» σε τριμερές επίπεδο για το 2023, με αυξανόμενες σε αριθμό και πολυπλοκότητα δραστηριότητες οι οποίες υποστηρίζουν την κοινή προσπάθεια Ελλάδας-Ισραήλ για τη διατήρηση και προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.


Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις συνεκπαιδεύσεις των δύο χωρών στις ασκήσεις «Ηνίοχος», «Ωρίων», «Blue Flag» και άλλες.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προστίθεται στην ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη συμπαράσταση στη χώρα μας και, ολοκληρώνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία τους, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.