Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρακτόρια της σλαβικής προπαγάνδας... «Δεν τα παρατάμε, είμαστε Έλληνες από υπηκοότητα αλλά Μακεδόνες από εθνικότητα»!

    Μόνο ο "Στόχος ασχολείται με τα φίδια στον κόρφο μας... Βγήκε από την τρύπα του και ο περιβόητος Αναστασιάδης-Ασλάκοφ της Μελίτης Π...

   



Μόνο ο "Στόχος ασχολείται με τα φίδια στον κόρφο μας... Βγήκε από την τρύπα του και ο περιβόητος Αναστασιάδης-Ασλάκοφ της Μελίτης

Πολλά είχαν ποντάρει τα πρακτόρια της σλαβικής προπαγάνδας στο αποκαλούμενο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» και τώρα που βρήκαν τα σκούρα –μετά τις έντονες αντιδράσεις δικαστικών λειτουργών, οργανώσεων και συλλόγων- έτρεξαν να ζητήσουν την βοήθεια των ομοϊδεατών τους. Το δε ακόμη πιο ύποπτο είναι πως βγήκε από την τρύπα του και ο διαβόητος κοινοτάρχης της Μελίτης Παναγιώτης Αναστασιάδης-Ασλάκοφ που σε συνεντεύξεις του στις σκοπιανές εφημερίδες «Novamakedonjia» και «Dnevnik δήλωνε προκλητικά: «Στη Μελίτη ζουν περίπου 2.300 Μακεδόνες, λίγοι Αλβανοί (σ.σ. εννοεί τους Αρβανίτες), Τούρκοι (σ.σ. εννοεί τους Πόντιους) και κανένας Έλληνας»!

Τον Ασλάκοφ που πρόσφερε και δεύτερο επώνυμο για να μας πείσει για την σλαβοψυχία του, χρησιμοποίησε σκοπιανό συνεργείο που ήρθε στην Πατρίδα ΜΑΣ για να υπερασπιστεί το δικαίωμα λειτουργίας του εν λόγω προπαγανδιστικού Κέντρου. Και αναφέρεται δακρύβρεχτα: «Το 2021 έγιναν δύο θλιβερές ταφές στην Οβχαράνη (σ.σ.: εννοούν τη Μελίτη). Ένας άνδρας και μια γυναίκα πέθαναν, στα 90 και μισό τους χρόνια. Στις επιτύμβιες στήλες ο γιος τους Παναγιώτης εκτός από το ελληνικό έγραψε και το μακεδονικό όνομα και επίθετο. Τώρα δίπλα στο όνομα του πατέρα του Ιωάννη Αναστασιάδη υπάρχει και το όνομα Τζέιν Ασλάκοφ και δίπλα στο όνομα της μητέρας του, Ντόνα Αναστασιάδη, υπάρχει και το όνομα Ντρένκα (Ντόνκα) Ασλάκοβα. Στις ίδιες επιτύμβιες στήλες καταγράφονται και οι παππούδες του, Blaže Ashlakov και Konda Ashlakova, αλλά μόνο στη μακεδονική γλώσσα.

Ανάβοντας κεριά για τους νεκρούς γονείς του, ο Παναγιώτης πλησίασε το μνημόσυνο του νεκρού πατέρα του και μίλησε χαμηλόφωνα. Αποφασίσαμε να μην τον διακόψουμε σε αυτή την οικεία στιγμή με μια ερώτηση που είπε στους αείμνηστους γονείς του, αλλά για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας αργότερα. Όταν ήμουν δήμαρχος Οβχαράνης, μου έλεγε: Παιδί, θα μπορέσουμε να μάθουμε τη μακεδονική γλώσσα στο σχολείο; Δυσκολεύομαι να πω ότι δεν τα κατάφερε (κλαίει), δεν περίμενε, πέθανε πέρυσι σε ηλικία 93 ετών, ένα χρόνο πριν εγγραφούμε στο Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας. Τώρα ήρθα στον τάφο να του πω: Πατέρα, τα εγγόνια σου θα μάθουν τη μακεδονική γλώσσα, μας είπε μέσα σε δάκρυα λίγο αργότερα. Αυτή τη συγκινητική στιγμή προκάλεσε αναμφίβολα η δικαστική εγγραφή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στο Λέριν. Μεγάλη νίκη για τους Μακεδόνες από το βόρειο τμήμα της Ελλάδας… Λίγο αργότερα ο Παναγιώτης άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του άψογα διακοσμημένου σπιτιού του. Εμείς, η γενιά μας, είμαστε πιο ελεύθεροι και απαιτούμε αυτό που μας δίνει η δημοκρατία, αυτό που έχει υπογράψει η Ελλάδα στην Ευρώπη ότι είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν δεν το είχαν υπογράψει, θα είχαμε την αστυνομία εδώ τη στιγμή που μιλάμε. Αφού υπέγραψαν τη συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρχίσαμε να μαζευόμαστε, να δούμε ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Γιατί να ντρεπόμαστε γι' αυτό που είμαστε; Γιατί στην Ελλάδα πλέον οι νέοι ξέρουν να λένε «α, αυτή τη γλώσσα τη μιλάει». Αλλά είμαι περήφανος που μιλάω τη μητρική μου μακεδονική γλώσσα. Είναι ο πλούτος μου, γιατί ξέρω και ελληνικά, άρα δύο γλώσσες, λέει.

Η θριαμβολογία με την οποία χαιρετίστηκε η θετική απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να βλάψει την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων, λέει ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», Γεώργιος Κωστίδης. Ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής Pece Dimchev (δεξιά) λέει ότι όλη η Ελλάδα ξεσηκώθηκε ενάντια στην εγγραφή του μη κυβερνητικού Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας. Εδώ είναι και ο πρόεδρος του μη κυβερνητικού «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας», Γεώργιος Κωστίδης. Μας ζητά ταπεινά να κλείσουμε την ηχογράφηση γιατί, όπως λέει, ο θριαμβευτής με τον οποίο χαιρετίστηκε η θετική απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να βλάψει την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων. Εν συντομία μας ενημέρωσε ότι έχει δύο ενστάσεις και ότι ακόμη και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου από την Αθήνα έδωσε δημόσια δήλωση με την οποία αντιτάχθηκε σθεναρά στην εγγραφή του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας.
Όμως ο Παναγιώτης είναι φλύαρος. Ως πρώην δήμαρχος Οβχαράνης και 11 χωριών που έλκονται προς αυτό το χωριό, μας δίνει μια συνοπτική γεωγραφική και δημογραφική περιγραφή. Στο Οβχαράνι, το 90 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Μακεδόνες. Στο χωριό, λέει, μένει μόνο ένας Έλληνας, το υπόλοιπο 10 τοις εκατό είναι Τούρκοι.


Το χωριό Οβχαράνη ξεχωρίζει ως το σημαντικότερο προπύργιο των Μακεδόνων. Στις εκλογές του 2011, δήμαρχος του χωριού εξελέγη ο Μακεδόνας Pande Ashlakov, δηλαδή ο οικοδεσπότης μας στο Οβχαράνι Παναγιώτης Αναστασιάδης, ο οποίος κράτησε τη θέση αυτή μέχρι το 2015. Το 2013, το χωριό Ovcharani έστειλε μια αναφορά υπογεγραμμένη από 200 κατοίκους στις ελληνικές αρχές και στην περιφερειακή διοίκηση της επαρχίας Lerin, ζητώντας να επιτραπεί επίσημα η διδασκαλία στη μητρική μακεδονική γλώσσα. Αυτός ο άγριος Μακεδόνας αντάρτης της μεσαίας γενιάς δεν κρύβει τα συναισθήματά του ακόμη και σήμερα.

Το πρόβλημα δεν είναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στην ουσία της ελληνικής παραδοσιακής άποψης για τις μειονότητες που ζουν στη χώρα, είπε ο Μπενίσεφ, καλωσορίζοντας τους Μακεδόνες από όλο τον κόσμο, όπως τόνισε. Σύμφωνα με τον συνταξιούχο καθηγητή φυσικής Pece Dimchev, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έφερε σημαντικές αλλαγές για τους εκεί Μακεδόνες. Δεν παρατηρώ καμία αλλαγή. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλό, αλλά οι Έλληνες δεν το βλέπουν έτσι. Υπάρχουν πολλοί φανατικοί, πολλοί εξτρεμιστές, εθνικιστές... Τι δημοκρατία είναι αυτή; Τέτοια κέντρα είναι φυσιολογικά σε δημοκρατικές χώρες, αλλά εδώ δεν θέλουν να ακούσουν για εμάς. Υπάρχει μάλιστα αντίδραση δικαστών, που θέλουν να ακυρώσουν την εγγραφή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας». Έχω τρεις γιους, και οι τρεις μιλούν τη μακεδονική γλώσσα, έμαθαν από εμένα».

Το προπαγανδιστικό αυτό ρεπορτάζ ανήκει στους Sonja Kramarska και Darko Andonovski και απλά αποδεικνύει αυτό που φωνάζει χρόνια ο Στόχος: Επιδίωξη όλων αυτών των κέντρων, εγχώριων και ξένων, είναι η αναγνώριση της δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» και την συνέχεια την αντιλαμβανόμαστε όλοι μας…  
Εφημερίδα "Στόχος"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.