Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης νέος Υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

   Νέος Υποδιοικητής στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, o μέχρι σήμερα Διοικητής ...

  



Νέος Υποδιοικητής στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, o μέχρι σήμερα Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ στην ΚΩ, νεοπροαχθείς Υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης.

Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!

Στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου υπάγονται οι καταδρομείς-αλεξιπτωτιστές, οι πεζοναύτες, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών και η Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών, τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού.

Στη διοίκηση έχουν δοθεί ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (ΝΗ-90 Chinook), ώστε να αποτελέσουν τη Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Air Task Group).

Έχει ως τομείς επιχειρήσεων τις άμεσες επιθετικές ενέργειες, την ειδική επιτήρηση και αναγνώριση, τον ανορθόδοξο πόλεμο και τη στρατιωτική αρωγή προς χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμαχικές σχέσεις. Ο τελευταίος αυτός τομέας ανοίγει προοπτικές συμμετοχής μονάδων της Διοίκησης σε αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, πράγμα που θα συνέβαλε στην εκπαίδευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.