Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χειρότεροι από ζώα! Ρώσοι στρατιώτες βίασαν νεαρή μητέρα και τετράχρονη κόρη μπροστά στα μάτια του πατέρα

Η Ουκρανία κατηγορεί δύο Ρώσους στρατιώτες ότι κακοποίησαν σεξουαλικά ένα τετράχρονο κορίτσι και βίασαν ομαδικά τη μητέρα της υπό την απειλ...





Η Ουκρανία κατηγορεί δύο Ρώσους στρατιώτες ότι κακοποίησαν σεξουαλικά ένα τετράχρονο κορίτσι και βίασαν ομαδικά τη μητέρα της υπό την απειλή όπλου μπροστά στα μάτια του πατέρα της κατά τη διάρκεια της κατοχής στο Μπροβάρι της περιοχής του Κιέβου, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο την εισαγγελία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περιστατικά ήταν μέρος μιας σειράς σεξουαλικών εγκλημάτων που διέπραξαν Ρώσοι στρατιώτες της 15ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων σε τέσσερα σπίτια στην περιοχή Μπροβάρι τον Μάρτιο του 2022.

Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές βίασαν ένα 4χρονο κορίτσι και τη μητέρα της μπροστά στα μάτια του πατέρα της κατά τη διάρκεια της κατοχής περιοχής του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας της Μόσχας να καταλάβει το Κίεβο μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, στρατιώτες μπήκαν στο Μπροβάρι μέρες αργότερα, επιδόθηκαν σε λεηλασίες και σεξουαλική βία σκοπίμως για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό, λένε οι εισαγγελείς.

«Ξεχώρισαν τις γυναίκες εκ των προτέρων, συντόνισαν τις ενέργειές τους και τους ρόλους τους», είπαν οι εισαγγελείς, των οποίων η κατάθεση για το 2022 βασίζεται σε συνεντεύξεις με μάρτυρες και θύματα.

Οι περισσότερες θηριωδίες έγιναν στις 13 Μαρτίου, όταν στρατιώτες «σε κατάσταση μέθης εισέβαλαν στην αυλή ενός σπιτιού όπου έμενε μια νεαρή οικογένεια», υποστηρίζει η εισαγγελία.

Ο πατέρας χτυπήθηκε με μεταλλικό τηγάνι, στη συνέχεια αναγκάστηκε να γονατίσει και η γυναίκα του βιάστηκε.

Ένας από τους στρατιώτες είπε στο τετράχρονο κοριτσάκι ότι «θα το έκανε γυναίκα» προτού της ορμήσει, αναφέρουν τα έγγραφα. Η οικογένεια επέζησε.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η οικογένεια δέχτηκε επίθεση από δύο Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές, ηλικίας 32 και 28 ετών. Ο πρώτος σκοτώθηκε και ο νεότερος, ονόματι Γιεβγένι Μπλακ Μπουκ, επέστρεψε στη Ρωσία.

Μετά την φερόμενη επίθεση σε αυτή την οικογένεια, οι δύο Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο διπλανό σπίτι, όπου χτύπησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ βίασαν ακόμα μια 41χρονη έγκυο και μια 17χρονη κοπέλα.

Σε ένα άλλο μέρος όπου ζούσαν πολλές οικογένειες, στρατιώτες έβαλαν τους πάντες στην κουζίνα και βίασαν ένα 15χρονο κορίτσι και τη μητέρα της.

Όλα τα θύματα επέζησαν και λαμβάνουν ψυχολογική και ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Η προανάκριση για τον πιθανό ρόλο ανώτερων αξιωματούχων στις επιθέσεις στο Μπροβάρι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή η υπόθεση συνδέεται με καταγγελίες για συστηματική σεξουαλική βία από Ρώσους στρατιώτες.

Το Reuters ζήτησε από την εισαγγελία τα ονόματα και των δύο στρατιωτών, αλλά έδωσε μόνο το όνομα του νεότερου άνδρα.

Όταν οι δημοσιογράφοι κάλεσαν τον αριθμό του στις διαδικτυακές βάσεις δεδομένων, ένας άνδρας που αυτοαναγνωρίστηκε ως αδελφός του Μπλακ Μπουκ είπε ότι πέθανε.

«Είναι νεκρός. Δεν υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσεις μαζί του», είπε ο άντρας κλαίγοντας. «Αυτό μπορώ να πω».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τα λόγια του.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.