Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκία στα κάγκελα... Καλεί τον Αμερικανό πρεσβευτή για την επίσκεψη του Στρατηγού Μίλι στην αυτόνομη Κουρδική Ροζάβα!

  Την επίσκεψη είχαμε αναδείξει από το stoxos.gr χθες Κυριακη και μάλιστα την είχαμε κρατήσει «ψηλά», ακριβώς γιατί εκτιμούσαμε ότι θα πυροδ...

 


Την επίσκεψη είχαμε αναδείξει από το stoxos.gr χθες Κυριακη και μάλιστα την είχαμε κρατήσει «ψηλά», ακριβώς γιατί εκτιμούσαμε ότι θα πυροδοτούσε αντιδράσεις και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή...

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία για να εκφράσει την ενόχλησή του για την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.



Η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζεφ Φλέικ σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στρατηγού Μαρκ Μίλι στη βορειοανατολική Συρία και συγκεκριμένα στην Αυτόνομη και υπό Κουρδική Διοίκηση Ροζάβα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Μαρτίου.

Ο Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Σάββατο αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Συρία με σκοπό να αξιολογήσει την αμερικανική αποστολή που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια στην περιοχή αυτή για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος και επίσης για να επανεξετάσει τις δικλείδες ασφαλείας που προφυλάσσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τυχόν επιθέσεις.

Η επίσκεψη προκάλεσε και την αντίδραση και της Δαμασκού με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας να καταδικάζει την επίσκεψη αποκαλώντας την «παράνομη» και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.