Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάζεψαν με το ελληνικό υποβρύχιο Πιπίνος οι Τούρκοι σε άσκηση του ΝΑΤΟ – Είδαν από τι γλύτωσαν

Χάζεψαν με το ελληνικό υποβρύχιο Πιπίνος οι Τούρκοι σε άσκηση του ΝΑΤΟ καθώς είδαν από τι γλύτωσαν πριν από μερικά καλοκαίρια όταν οι δύο χ...





Χάζεψαν με το ελληνικό υποβρύχιο Πιπίνος οι Τούρκοι σε άσκηση του ΝΑΤΟ καθώς είδαν από τι γλύτωσαν πριν από μερικά καλοκαίρια όταν οι δύο χώρες είχαν φτάσει λίγο πριν το θερμό επεισόδιο.

Από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 2023», που διεξάγεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας.

Η συγκεκριμένη διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και τον πόλεμο επιφανείας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε αυτήν με την φρεγάτα (Φ/Γ) ΨΑΡΑ, το υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ, ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς και με έναν επιτελή από την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ ως Special Operation Command and Control Element (SOCCE) επί της Φ/Γ ΨΑΡΑ, για τον συντονισμό και έλεγχο των αντικειμένων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF Playbook).

Πέραν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν δυνάμεις από την Γαλλία, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά και την Τουρκία, καθώς και η SNMG 2 στο σύνολό της.

Η Τουρκία συμμετέχει εκτός των άλλων δυνάμεων της με το τουρκικό υποβρύχιο TCG PREVEZE και την φρεγάτα TCG Barbaros.

Λογικό είναι μαθαίνουμε οι Τούρκοι να… έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες και κλέβουν την παράσταση.

Ειδικά το ελληνικό υποβρύχιο Πιπίνος δίνει ρέστα και οι Τούρκοι είδαν από τι γλύτωσαν. Πάντως και στην άσκηση το… ψάχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.