Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο Επίτιμος ΑΓΕΣ Στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης

Του Ηλία Προύφα_ Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο Επίτιμος ΑΓΕΣ, Στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης. Όπως δημοσιεύει ο συνάδελφος στρατιωτικός συντάκ...





Του Ηλία Προύφα_ Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο Επίτιμος ΑΓΕΣ, Στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης.

Όπως δημοσιεύει ο συνάδελφος στρατιωτικός συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης,

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, και καλός φίλος Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Βούλγαρης, ο οποίος διετέλεσε Α/ΓΕΣ την περίοδο 2007-2009.

Τον Περιστεριώτη Αρχηγό συνάντησα προσωπικά για τελευταία φορά στον εορτασμό της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, στις 4/12/2022, ενώ τελευταία φορά μιλήσαμε όταν βρήκα στο αρχείο και ανέβασα στο facebook την πρώτη φωτογραφία όπου ως Ταξίαρχος Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού είχαμε συνεργαστεί στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την παρουσίαση της Σχολής και είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να με ευχαριστήσει.

O Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Βούλγαρης, επίτιμος Α/ΓΕΣ, γεννήθηκε το 1949 στο Περιστέρι Αττικής και αποφοίτησε από το 11ο Γυμνάσιο Αρρένων το 1967.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1968, από την οποία αποφοίτησε το 1972 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού, τη Σχολή Ξένων Γλωσσών, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, τη Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Επιτελής και Διοικητής σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού, ως Επιτελής στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 03/03/2006 ο τότε Αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης Στρατιάς.

Τον Μάρτιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (ΓΕΠΣ), ουσιαστικώς ο Νο.2 στην Ιεραρχία.

Στις 22/08/2007, με άλλη απόφαση του ΚΥΣΕΑ (ΠΘ Κ.Καραμανλής, ΥΕΘΑ Β.Μεϊμαράκης) ανέλαβε τα καθήκοντα του Α/ΓΕΣ από τον ως τότε Αρχηγό Στρατηγό Δ.Γράψα, ο οποίος ανέλαβε στο μεταξύ τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΕΘΑ.

Στις 07/09/2007 ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του μέχρι και τις 06/08/2009, οπότε με άλλη απόφαση του ΚΥΣΕΑ αποστρατεύτηκε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο ως τότε ΓΕΠΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Το διάστημα 16-19/06/2008 ο Στρατηγός Βούλγαρης επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία, μετά από σχετική πρόσκληση του τότε Τούρκου ομολόγου του Στρατηγού Μπασμπούγ, στο πλαίσιο των Στρατιωτικών ΜΟΕ.

Ήταν εξαίρετος Άνθρωπος και Κύριος με όλα τα γράμματα ΚΕΦΑΛΑΙΑ!

Αιωνία του η Μνήμη και Δύναμη στη σύζυγό του και τις δύο θυγατέρες τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.