Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καλό βόλι! Η Τορπιλάκατος «Βλαχάκος» με όλα της όπλα απέπλευσε από τα Ναυπηγεία και ετοιμάζεται για το Αιγαίο!

  Η ΤΠΚ Βλαχάκος απέπλευσε χθες το πρωί από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, “φορτωμένο” με όλα τα όπλα της, αποτελώντας μια ευχάριστη νότα για ...

 Η ΤΠΚ Βλαχάκος απέπλευσε χθες το πρωί από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, “φορτωμένο” με όλα τα όπλα της, αποτελώντας μια ευχάριστη νότα για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μας.

Σύντομα η πυραυλάκατος θα βγει στο Αιγαίο για περιπολίες απαντώντας στα σχέδια των Τούρκων για επίδειξη ισχύος πιθανόν Νοτίως της Κρήτης

Πηγές αναφέρουν ότι η ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ θα υλοποιήσει δοκιμές για να πιστοποιηθεί η λειτουργία όλων των συστημάτων της και σε μερικές ημέρες θα εξέλθει στο Αιγαίο για επιχειρησιακή αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πυραυλάκατος τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, είναι το 7 πλοίο του τύπου που ναυπηγείται στην Ελλάδα και αποτελεί σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει περίπου στα 200 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Η ένταξη του «Βλαχάκου», της πυραυλακάτου που φέρει το όνομα ενός εκ των Ηρώων της κρίσης των Ιμίων, σημαίνει και αύξηση των «κεντριών» που πάντοτε βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτοιμα να σπείρουν τον πανικό σε οποιονδήποτε επιβουλέα.

Οι πύραυλοι Exocet Block III, με το βεληνεκές των περίπου 200 χιλιομέτρων, δεν είναι το μυστικό της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών αλλά ο άσσος που διατηρούν, σε συνδυασμό με τον τρόπο δράσης και την απόκρυψη των πλοίων στους βράχους του Αρχιπελάγους.

Οι επτά πυραυλάκατοι κλάσης «Ρουσσέν» , όπως ο «Βλαχάκος» δηλαδή, αθροίζουν 56 τέτοιους πυραύλους, block II & block III και σε συνδυασμό με τις παλαιότερες Combattante (σ.σ. αυτές κι αν θέλουν αναβάθμιση…) των πυραύλων Harpoon, δημιουργούν το ξεχωριστό δόρυ ασφαλείας στο Αρχιπέλαγος για οποιαδήποτε εν πλω κι όχι μόνο απειλή.

Το πρόγραμμα των πυραυλακάτων Super Vita, κλάσης Ρουσσέν είχε χτυπήσει πολλά χρόνια πριν στα βράχια και την στιγμή που ο «Βλαχάκος» αποδίδεται στο Πολεμικό Ναυτικό, το επιτελείο του ήδη σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα πρώτα πλοία της κλάσης αυτής, θ’ αφήσουν την εν πλω υπηρεσία και να περάσουν στο στάδιο της αναβάθμισης συστημάτων και εργοστασιακής συντήρησης των μηχανών ώστε να υπάρξει ουσιαστική επέκταση- στην ώρα που πρέπει- της επιχειρησιακής τους ζωής και να μην ακολουθήσουν κι αυτά την τύχη των φρεγατών ΜΕΚΟ που αντί για εκσυγχρονισμό μέσης ζωής πρέπει να γίνει «αναπαλαίωση»…

Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος» έχει δέσει προσωρινά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου εκεί θα συμπληρωθεί ο κύκλος δοκιμών εν όρμο στα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που διαθέτει το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων.

Εντός του μήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ενταχθεί στη δύναμη των «Αθανάτων» και μέσα στην άνοιξη θα πάρει μέρος στις πρώτες ασκήσεις του στόλου, με το πλήρωμά ν’ αγκιστρώνει το σκαρί στις νησίδες του Αρχιπελάγους, αναζητώντας παράλληλα και νέες «φωλιές».Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.