Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει το Ιράν χωρίς συντονισμό

   Οι ΗΠΑ φέρονται να φοβούνται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα τις αιφνιδιάσει χτυπώντας το Ιράν και σύροντας την Ουάσιγκτον σε στρατιωτική σ...

  



Οι ΗΠΑ φέρονται να φοβούνται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα τις αιφνιδιάσει χτυπώντας το Ιράν και σύροντας την Ουάσιγκτον σε στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φοβάται ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί την Ουάσιγκτον, ανέφεραν τα ΜΜΕ την Κυριακή.

Ο στρατιωτικός αναλυτής του ιστότοπου ειδήσεων Ynet, Ρον Μπεν-Γισάι, αποκάλυψε ότι αυτές οι ανησυχίες ώθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν στο Ισραήλ, μέσα σε λίγες μέρες, τα δύο υψηλότερα στελέχη του Πενταγώνου: τον Πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Μαρκ Μίλι και τον Υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν. Οι δύο αξιωματούχοι έρχονται για διευκρινίσεις και συνομιλίες συντονισμού με Ισραηλινούς αμυντικούς και πολιτικούς ηγέτες.

Ο Μίλι , προσγειώθηκε στο Ισραήλ την Παρασκευή και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Επιτελείου του Ισραήλ, Αντιστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι και τον Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, πρόκειται να φτάσει στο Ισραήλ την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο φέρονται να φοβούνται ότι η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση θα εκπλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες χτυπώντας το Ιράν και παρασύροντας την Ουάσιγκτον σε μια στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ακόμη και όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επενδύουν το μεγαλύτερο μέρος των πόρων τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην εντεινόμενη σύγκρουση με την Κίνα.

Οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων και οι φόβοι τους για κλιμάκωση συνδέονται με την ανακάλυψη από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 84% στο υπόγειο εργοστάσιο Fordo του Ιράν.

Ενώ, μέχρι τώρα, η Ιερουσαλήμ και η Ουάσιγκτον υπολόγιζαν ότι το Ισραήλ είχε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια μεγάλη επίθεση στο Ιράν και έναν πόλεμο σε άλλες περιοχές που θα αναπτυσσόταν μετά από αυτό, το Ισραήλ θεωρεί τώρα ότι το παράθυρο ευκαιρίας του έχει μειωθεί.

Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, απαιτεί από το Ισραήλ να μην ενεργήσει χωρίς πρώτα να συντονιστεί μαζί τους, επειδή, σύμφωνα με την έκθεση, η Ουάσιγκτον θα εμπλακεί στον πόλεμο που θα προκύψει.
i24 news
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.