Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντός της εβδομάδας φεύγει αίτημα για τα 300 Bradley M2A2 ODS-SA από τις ΗΠΑ!

Μέσα στη εβδομάδα υπολογίζεται πως θα αποσταλεί η επιστολή “Letter of Request-LOR” για τα 300 Bradley M2A2 από την Ελλάδα για τις ΗΠΑ. Όπως...





Μέσα στη εβδομάδα υπολογίζεται πως θα αποσταλεί η επιστολή “Letter of Request-LOR” για τα 300 Bradley M2A2 από την Ελλάδα για τις ΗΠΑ. Όπως πρώτη έγραψε η σελίδα μας, η αμερικανική πλευρά γνωστοποίησε στο ΓΕΕΘΑ πως υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα 300 Bradley της έκδοσης Μ2Α2. Παλιότερα οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει 367 Bradley M2A0, αλλά τότε η προσφορά απορρίφθηκε καθώς τα Μ2Α0 ήταν εκτός γραμμής υποστήριξης.


Η πιεστική ανάγκη όμως για ΤΟΜΑ του Ελληνικού Στρατού έφερνε και ξαναέφερνε το αίτημα σε πρώτη προτεραιότητα. Έτσι, όταν το περασμένο καλοκαίρι ταξίδεψε για τις ΗΠΑ ο ΑΓΕΕΘΑ, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η παραχώρηση ικανού αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού. Προφανώς η πίεση που ασκήθηκε ήταν επιτυχής, και τελικά οι Αμερικανοί προσφέρουν 300 οχήματα της έκδοσης M2A2 ODS-SA, για την οποία υπάρχει ακόμη υποστήριξη.

Μπορει να μην γίνεται αντιληπτό, αλλά όπως φαίνεται όλα τα αξιόμαχα ΤΟΜΑ της κατηγορίας, αργά ή γρήγορα είτε θα σταλούν στην Ουκρανία, είτε θα πωληθούν με σημαντικά οφέλη για την αμερικανική βιομηχανία (όπως για παράδειγμα πωλήθηκαν κάποια στη Κροατία). Οπότε πρέπει να τονίσουμε πως η κίνηση αυτή από αμερικανικής πλευράς -ενώ γίνεται παγκοσμίως «σφαγή» για να βρεθούν ετοιμοπόλεμα τεθωρακισμένα- είναι μια σημαντική επιτυχία από πλευράς ΓΕΕΘΑ.

Το τι έχει γίνει από τη στιγμή που ήρθε η είδηση της διαθεσιμότητας από αμερικανικής πλευράς μέχρι και σήμερα, δεν περιγράφεται. Το ΓΕΣ με τις οδηγίες του νέου αρχηγού κινητοποιήθηκε καθώς ο ΑΓΕΕΘΑ ήταν σαφής, αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Το επίσημο αίτημα είναι σχεδόν έτοιμο και θα προωθηθεί στην πολιτική ηγεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.