Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

2.000 ελληνόπαιδες θα παρελάσουν μπροστά σε 7.000 ομογενείς στη Μελβούρνη: Θα τιμήσουν και τα θύματα των Τεμπών με σιγή 57″ [video]

Ελεύθεροι μετά τους περιορισμούς της πανδημίας για πρώτη φορά, με υπερηφάνεια και τη γαλανόλευκη ανά χείρας, 2.000 και πλέον ομογενείς, κυρ...





Ελεύθεροι μετά τους περιορισμούς της πανδημίας για πρώτη φορά, με υπερηφάνεια και τη γαλανόλευκη ανά χείρας, 2.000 και πλέον ομογενείς, κυρίως παιδιά 4ης γενιάς που φοιτούν σε ελληνικά παροικιακά σχολεία, αναμένεται να παρελάσουν στις 19 Μαρτίου, τιμώντας τους ήρωες του 21, στη Μελβούρνη.

Στη σκιά των τραγικών γεγονότων του δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται να τηρήσουν συμβολικά σιγή 57 δευτερολέπτων, όσα και τα θύματα. Δίνουν, όπως λένε, τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα.

Είναι οι μικροί τυμπανιστές στην άλλη άκρη της Γης, τους Αντίποδες, που “προβάρουν” τους παλμούς της ελληνικής τους ψυχής, στο γήπεδο Lakeside στο προάστιο Alber Park.

Τα τμήματα των τυμπανιστών θα ανοίξουν την παρέλαση και θα κρατάνε τον ρυθμό, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.


Σύμφωνα με την κα Νατάσα Σπανού, γραμματέα της Βικτωριανής Επιτροπής Εθνικής Επετείου,
ήταν μια ιδέα που την δανείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός που θα δείξουν σε όλη την παροικία ότι συνεργάζονται, ότι υπάρχει ομόνοια και συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία.

Όπως ανέφερε η κα Σπανού, κάποια μητέρα επικοινώνησε μαζί της και της είπε…”η κόρη μου είναι πολύ μικρή, 3 χρονών, θέλει όμως να ντυθεί Αμαλία και να έρθει με τη σημαία της”.

Την ρώτησε, όπως είπε, αν μπορεί να συμμετέχει με το σχολείο και να κρατά τη μικρή της απ’ το χέρι γιατί ήθελε… Γεγονός που δείχνει ότι ο Ελληνισμός της Αυστραλίας συνεχίζει δυναμικά.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην παρέλαση ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη, ενώ έχει προσκληθεί τόσο η Πολιτειακή όσο και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.