Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με όνομα βρέφους που πέθανε το 1991 είχε βγάλει ταυτότητα ως «Μαρία Τσάλλα» η Ρωσίδα κατάσκοπος! Στο Αλιβέρι έβγαλε πιστοποιητικό...

Η γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί της κατασκόπου στο Παγκράτι, υποστηρίζει πως εμφανιζόταν ως Ελληνίδα από την Λατινική Αμερική.   Η σύλληψ...




Η γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί της κατασκόπου στο Παγκράτι, υποστηρίζει πως εμφανιζόταν ως Ελληνίδα από την Λατινική Αμερική.
 
Η σύλληψη μιας Ρωσίδας «illegal» στη Σλοβενία, μια πληροφορία για τη διπλή ζωή της «Μαρίας Τσάλλα» και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όνομα οδηγεί σε ένα μωρό που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως, ξεσκέπασε τη δραση της Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα -της Ρωσίδας κατασκόπου, που στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε στη Μόσχα, για να ζει με κλεμμένη ταυτότητα μια διπλή ζωή.

Το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης,... Δηλώθηκε στο Δήμο Αλιβερίου, τo πιστοποιητικό γέννησής της έγραψε ως ημερομηνία τον Δεκέμβριο του1991 -φέρεται να το πήρε από το μωρό που πέθανε στη γέννα.

Με πρόσχημα, δε, τη φωτογραφική της ιδιότητα, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι ειχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ, περίμεναν δύο μήνες μήπως επιστρέψει από τη Μόσχα η Ιρίνα, μέχρι που πλησίασαν τον επί δύο χρόνια σύντροφό της στην Ελλάδα και την υπάλληλό της στο κατάστημα «Galazio» του Παγκρατίου, για να διαπιστώσουν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Έτσι, προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους και δημοσιοποίησαν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δράση της.

Όπως είπε γείτονας της αλλοδαπής κατασκόπου Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, το οποίο είναι το πραγματικό της όνομα,  η γυναίκα έχει κλείσει το μαγαζί που διατηρούσε στο Παγκράτι εδώ και περίπου ένα μήνα και έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Το μαγαζί με τα πλεκτά που διατηρούσε η κατάσκοπος είναι πλέον άδειο και όπως τόνισε ο γείτονας «την ξέραμε την κοπέλα. Δεν είχαμε πολλά πολλά αλλά τη βλέπαμε δίπλα, στο μαγαζί. Δεν είχαμε πολλές επαφές αλλά μου είχε κάνει εντύπωση ότι μιλούσε 3-4 γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά σίγουρα. Έχω να τη δω καιρό όμως. Περίπου ένα μήνα το έχει κλείσει το μαγαζί και έχει φύγει».

Μετά τη φυγή της επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη (του πλήρωσε τα νοίκια) και την υπάλληλο της «Κατερίνα» και, επικαλούμενη λόγους υγείας, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Η γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί της στο Παγκράτι, υποστηρίζει πως εμφανιζόταν ως Ελληνίδα από την Λατινική Αμερική.

Στο σπίτι της άφησε προσωπικά της αντικείμενα και ένα λάπτοπ μέσω του οποίου ερευνάται εάν έκανε επικοινωνίες με συνδέσμους της στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.