Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαρουφάκης: Η εξέλιξη των ερευνών - Τι αναζητούν οι αρχές στο κινητό του 17χρονού

  Σε δύο βασικούς άξονες κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον χθεσινοβραδινό ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τ...

 



Σε δύο βασικούς άξονες κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον χθεσινοβραδινό ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι Αρχές ψάχνουν τους άλλους 3-4 δράστες της επίθεσης που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί αλλά και τα αρχεία που έχουν βρεθεί στο κινητό του 17χρονού που συνελήφη το πρωί του Σαββάτου και συμμετείχε στην επίθεση κατά του γραμματέα του ΜΕΡΑ25 στα Εξάρχεια.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο 17χρονος φέρεται να είναι αυτός που βιντεοσκοπούσε την επίθεση, ωστόσο δεν έχει βρεθεί στο κινητό του κάποιο αρχείο. Οι Αρχές, ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει σβήσει τα ίχνη του ή να έχει ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο. Η αστυνομία, προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα της επίθεσης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και αν η συγκεκριμένη ομάδα έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια.

Το κινητό του 17χρονού ελέγχεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται άρση όλων των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει είτε ως sms ή μέσω διαδικτυακών επαφών.

«Αναρρώνω, ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την δικαιοσύνη», η νέα ανάρτηση του Βαρουφάκη

Να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία στα Τέμπη, έχει ως πρώτη προτεραιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 σε νέα ανάρτηση του, «τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, δέχθηκε δυνατά χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη, κακώσεις και φέρει μώλωπες. Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές από το περιβάλλον του στο protothema.gr, ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει μήνυση, εφόσον όλα τα στοιχεία τα έχει συγκεντρώσει η αστυνομία και σε αυτές τις περιπτώσεις κινείται αυτεπάγγελτα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν ενώ πραγματοποιήθηκε και μια σύλληψη 17χρονού στο Μαρούσι. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για σεσημασμένο αναρχικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια. Οι Αρχές τον έπιασαν στο Μαρούσι.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Το χρονικό της επίθεσης στα Εξάρχεια

Η ομόθυμη καταδίκη των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, υπενθύμισε ότι τέτοια φασιστικά περιστατικά δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία. Στελέχη του ΜΕΡΑ25, μιλώντας στο protothema.gr, έκαναν λόγο για προβοκάτσια αλλά και για ένα «επαγγελματικό» χτύπημα. «Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη προβοκάτσια, μια φασιστική επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη» τόνισε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Παρασκευής δειπνούσε στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια μαζί με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου και τη συντονιστική επιτροπή του DIEM25, η οποία βρισκόταν αυτές τις μέρες στην Αθήνα για να συνεδριάσει. Ξαφνικά, ομάδα αγνώστων φώναζε απέξω συνθήματα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βγες έξω κάθαρμα που υπέγραψες τα μνημόνια». Τότε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, σηκώθηκε και πήγε στον προαύλιο χώρο του εστιατορίου, ώστε να δει τι συμβαίνει.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, δέχθηκε την επίθεση τεσσάρων ατόμων, ο ένας εκ των οποίων βιντεοσκοπούσε το συμβάν. Όλοι ήταν μαυροφορομένοι και είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά προσώπου τους με fullface. Τα περισσότερα χτυπήματα κατά του κ. Βαρουφάκη, ήταν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη, κακώσεις και αρκετούς μώλωπες. Όπως τονίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του, τα χτυπήματα ήταν δύο-τρία, αλλά πολύ δυνατά.

Αμέσως, μαζί με τη σύζυγο του ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων. Η κλινική του εικόνα, δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο, οι γιατροί του πρότειναν να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Όμως, ο ίδιος, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και έλαβε τις οδηγίες των ειδικών επέλεξε να επιστρέψει σπίτι του. Από το νοσοκομείο, αποχώρησε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Όπως υπογράμμισαν συνεργάτες του, «αύριο (σ.σ. σήμερα, Σάββατο), θα τα πούμε όλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.