Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επειδή η τουρκία δεν θα αλλάξει... Στρατός Ξηράς: Ξεκίνησε η Ελληνοαμερικανική Thracian Cooperation - 23

  Τα τελευταία 24ωρα η τουρκική ηγεσία έχει φορέσει τον μανδύα του «φίλου», εκφράζει συνεχώς τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα για τη στή...

 



Τα τελευταία 24ωρα η τουρκική ηγεσία έχει φορέσει τον μανδύα του «φίλου», εκφράζει συνεχώς τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται μετά τον φονικό σεισμό ...

Η Ιστορία έχει αποδείξει πως η τουρκική ηγεσία θα σταματήσει για λίγο τις προκλήσεις και σε πολύ λίγο καιρό θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική εναντίον της χώρας μας και τις επικίνδυνες προκλήσεις επί του πεδίου.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα το γνωρίζουν καλά αυτό και κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι η Άγκυρα θα αλλάξει πολιτική. Για το λόγο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν να εκπαιδεύονται σε στεριά, αέρα και θάλασσα σε εθνικές και συμμαχικές ασκήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και η άσκηση «TRACIAN COOPERATION - 23» στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, με τη συμμετοχή του πεζικού αλλά και μηχανοκίνητων μονάδων της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια άσκηση ιδιαιτέρως απαιτητική που περιλαμβάνει συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.

Για μια ακόμη φορά Ελλάδα και ΗΠΑ ενισχύουν τη συνεργασία τους, με την Ουάσινγκτον να αναγνωρίζει τη Χώρα μας ως εταίρο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και των Βαλκανίων.

Οι Αμερικανοί με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν τον σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο της Θράκης και του κομβικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που με τον πόλεμο της Ουκρανίας αποτελεί πλέον ένα από τα βασικότερα σημεία ελλιμενισμού του μεσογειακού στόλου των ΗΠΑ.

Είναι δεδομένο πως όσο οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον βασικό στρατηγικό εταίρο και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον χρηματοδοτεί έργα αναβάθμισης ελληνικών λιμανιών, αεροδρομίων και στρατοπέδων σε κομβικά σημεία της ελληνικής Επικράτειας, είναι και η συνεχής στρατιωτική συνεργασία, η βούληση για παραχώρηση στη χώρα μας εξοπλισμού από το πλεονάζον υλικό του αμερικανικού στρατού, αλλά και η πρόθεση ένταξης της χώρας μας σε εξοπλιστικά προγράμματα που αλλάζουν επίπεδο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.