Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σημαντικές αποφάσεις για Spike, SCALP, Exocet, P-3 Orion, φ/γ “S” στο ΚΥΣΕΑ

Με μια σύντομη και γενικόλογη ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, γνωστοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα υ...





Με μια σύντομη και γενικόλογη ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, γνωστοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΒΛΑΣΣΗ
ΠΗΓΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

“Στη διάρκεια της συνεδρίασης κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας στο πλαίσιο του οποίου επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων SPIKE με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας“.


-Προμήθεια υπηρεσιών κρατικής διασφάλισης ποιότητας προγράμματος απόκτησης φρεγατών FDI HN, με διακρατική συμφωνία (Γαλλία).

-Προμήθεια συσκευής ελέγχου/ συντήρησης (recertification) κατευθυνόμενων βλημάτων EXOCET.

-Γενική επιθεώρηση – επισκευή (overhaul) κινητήρων Turbojet, ρύθμιση μονάδων αισθητήρων και αντικατάσταση ενεργητικών τμημάτων (renovation) των κατευθυνομένων βλημάτων EXOCET MM-40 Block3.

-Υποστήριξη συστημάτων κατασκευής της ολλανδικής THALES Netherlands των φρεγατών τύπου “S” που έχουν υποβληθεί σε Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) και ραντάρ έρευνας τύπου MW08.


-Προμήθεια ηχοσημαντήρων για τα Αεροσκάφη Ναυτικής Επιτήρησης P-3B με διακρατική συμφωνία (ΗΠΑ).

-Κατακύρωση στην γαλλική MBDA France και έγκριση σχεδίων συμφωνίας – πλαισίου και πρώτης εκτελεστικής σύμβασης του προγράμματος εργοστασιακής συντήρησης πυραύλων SCALP EG και υποστήριξη συναφούς εξοπλισμού για χρήση από τα μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2.

-Η ειδική μνεία στο πρόγραμμα των πυραύλων SPIKE NLOS, προδίδει προφανώς το αυξημένο ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς και την επιδίωξή της. Η αναφορά σε “επικείμενη” ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας, αφορά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περαιτέρω χειρισμούς από πλευράς ΓΔΑΕΕ και Γενικών Επιτελείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.