Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έντονη γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με περιοχές δεσμευμένες και στο FIR Λευκωσίας

Από την ημέρα του σεισμού έχουν σημειωθεί 104 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου με την χρήση drone από την Τουρκία Αποφασισμένο να κ...





Από την ημέρα του σεισμού έχουν σημειωθεί 104 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου με την χρήση drone από την Τουρκία

Αποφασισμένο να κάνει έντονη την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται πως είναι το Παρίσι καθώς εκτός των περιοχών που θα ασκηθούν τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου του «Σαρλ Ντε Γκωλ» στο FIR Αθηνών, η Γαλλία θα «παίξει» και στο FIR Λευκωσίας.

Η Λευκωσία δέσμευσε για σήμερα 4 περιοχές στα νότια και δυτικά του FIR της μετά από αίτημα της Γαλλίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαχητικά του γαλλικού αεροπλανοφόρου θα πετάξουν στις περιοχές για τις οποίες έχουμε ήδη γράψει στο Πενταπόσταγμα.

Οι ουρανοί πάνω από τις ελληνικές θάλασσες θα γεμίσουν γαλλικά Rafale θα μπορούσε να πει κανείς συνδυάζοντας τις 5 περιοχές που έχει δεσμεύσει ήδη η Αθήνα γύρω από την Κρήτη για ασκήσεις των μαχητικών του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» από τις 15 έως τις 24 Φεβρουαρίου, με τη νέα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της Γαλλίας και για περιοχή στο νότιο Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, Ελληνικά μαχητικά θα συνεκπαιδευτούν στις περιοχές αυτές με τα γαλλικά Rafale ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα στρατιωτικά «παίγνια» θα συμμετάσχει και μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

Προφανώς το γαλλικό αεροπλανοφόρο που προχθές ήταν στην Αίγυπτο θα περάσει από τον χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας πλέοντας προς τα δυτικά επιστρέφοντας από την αποστολή του που το πήγε μέχρι και τον Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα με τη ΝΟΤΑΜ A0471/23 η Αθήνα δέσμευσε μια περιοχή που φτάνει από τα δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης μέχρι κοντά στα δυτικά όρια του FIR Αθηνών, για το χρονικό διάστημα 22 με 24 Φεβρουαρίου.

Ειδικά οι δύο περιοχές είναι μέσα στον άξονα του περιβόητου παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, κάτι που σημαίνει πως το Παρίσι που ζήτησε από την Αθήνα την δέσμευση αυτών των περιοχών και αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Ελλάδας στον χώρο αυτό, αλλά και στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα ότι η απόπειρά της στην περιοχή αυτή είναι αδιέξοδη.

Με αυτή την άσκηση αλλά και το γεγονός το οποίο έχει ήδη αναφέρει το Πενταπόσταγμα και έχει να κάνει με τον απόπλου της δύναμης που συνοδεύει το ελικοπτεροφόρο του γαλλικού στόλου Dixmude όλα δείχνουν πως το Παρίσι θέλει να αυξήσει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενδεχομένως η Γαλλία να θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο καθώς μπορεί στην παρούσα φάση ο Ερντογάν να είναι απορροφημένος από την κατάσταση που προκάλεσε ο σεισμός και να μην μπορεί να κινηθεί με νέες προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας μιας και τώρα υπάρχει αίσθημα φιλικά διακείμενο προς την χώρα μας μετά την συνεισφορά με τους διασώστες της ΕΜΑΚ, ωστόσο μετά από λίγο καιρό και με τις εκλογές να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο δεν είναι απίθανο να αποτολμήσει κάτι που θα ανεβάσει και πάλι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός πως ακόμα και η NAVTEX που είχε εκδοθεί πρόσφατα για το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Αμπντουλχαμίντ Χαν, έχει λήξει και αυτό έχει δέσει στο λιμάνι της Σελεύκειας αναμένοντας για την επόμενη αποστολή που σύμφωνα με δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων όπως ο υπουργός ενέργειας θα είναι κάπου μέσα στη Γαλάζια Πατρίδα. Η Τουρκία αν και επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κάτι ωστόσο όλα δείχνουν πως λόγω της κατάστασης που υπάρχει στα ανατολικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της θα διαθέσουν εκεί αρκετούς πόρους, με αποτέλεσμα να μην έχουν βγει από τα λιμάνια μονάδες του Πολεμικού της Ναυτικού στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» που θα ξεκινούσε σήμερα. Παρά ταυτα από την ημέρα του σεισμού και μέχρι σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει σημειώσει 104 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, με την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.