Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπουργείο Άμυνας Ολλανδίας: Ολλανδικά F-35 αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από την Πολωνία

   Δυο ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αναχαίτισαν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία και τον συνόδευσ...

  



Δυο ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αναχαίτισαν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία και τον συνόδευσαν ώσπου βγήκε από τον πολωνικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας.



Τα αρχικά «άγνωστα» αεροσκάφη πλησίασαν τον πολωνικό τομέα ευθύνης του NATO «από το Καλίνινγκραντ», κατά την ανακοίνωση.

Το υπουργείο αναφέρεται στον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική Θάλασσα, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, κράτη μέλη της ΕΕ και του NATO.

«Μετά την αναγνώριση», διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για ρωσικό Ιλιούσιν IL-20M Coot-A (σ.σ. αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης), το οποίο «συνοδευόταν» από δυο καταδιωκτικά Σουχόι Su-27. «Δύο ολλανδικά F-35 συνόδευσαν τον σχηματισμό από κάποια απόσταση προτού παραδώσουν τη συνοδεία σε εταίρους του NATO».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας έχει κάνει γνωστό πως οκτώ ολλανδικά F-35 έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία για το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.