Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι είναι... Περίεργες πτήσεις τουρκικού CN-235 γύρω από τη Ρόδο και drones στο κεντρικό Αιγαίο!

Μπορεί η Ελλάδα να έχει συνδράμει πρώτη με βοήθεια στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς, αλλά…ο λύκος κι αν εγέρασε… Παρά την εθνική οδ...





Μπορεί η Ελλάδα να έχει συνδράμει πρώτη με βοήθεια στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς, αλλά…ο λύκος κι αν εγέρασε…

Παρά την εθνική οδύνη στην γείτονα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν σταμάτησαν.

Σύμφωνα με την στήλη “Βηματοδότης” της εφημερίδας “το Βήμα” αναφέρεται πως “Τούρκος πιλότος του ελικοφόρου ναυτικής συνεργασίας CN-235 την ώρα που οι διασώστες έσωζαν μέσα από τα χαλάσματα ζωές, αυτός πήγε να κάνει περίεργες πτήσεις, εκεί γύρω στη Ρόδο”.

Και συνέχισε:

“Αμ ο άλλος; Που χειρίζεται τα τουρκικά UAV, που έστειλε την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί ένα drone Baykar να πετάξει στο κεντρικό Αιγαίο, να περάσει πάνω από νησιά, για να καταγράψει τι άραγε; Την αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας.

Ε, και λοιπόν, αυτή η αντίδραση έγινε με πλήρη επιτυχία, το τουρκικό UAV αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, πλην όμως ο χειριστής του εξακολουθούσε να το πετάει στον εθνικό εναέριο χώρο τουλάχιστον για άλλες δύο ώρες” .

Σχετικά πάντως με την περιβόητη «διπλωματία των σεισμών» ή αλλιώς «διπλωματία των καταστροφών» η οποία από τη Δευτέρα απασχολεί και την δημόσια συζήτηση στη χώρα μας μετά το παράδειγμα του 1999, ο Ilan Kelman, καθηγητής στο τομέα των φυσικών καταστροφών στο University College του Λονδίνου, δεν ήταν αισιόδοξος.

Η έρευνά του για τη «διπλωματία των καταστροφών» έδειξε ότι οι φυσικές καταστροφές δεν δημιουργούν ειρήνη. «Πέρα από τις υλικοτεχνικές προκλήσεις της ανθρωπιστικής βοήθειας, η εμπειρία δείχνει ότι, δυστυχώς, η προηγούμενη εχθρότητα τείνει να υποσκελίζει τη σωτηρία ζωών και το σταμάτημα του πολέμου μακροπρόθεσμα», δήλωσε στους Financial Times ο Kelman.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.