Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Συνελήφθησαν άτομα που κορόιδευαν τους σεισμόπληκτους - παρακαλούσαν για νέο σεισμό

Συνελήφθησαν δύο από τους 3 υπόπτους και τέθηκαν υπό κράτηση και παραπέμφθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με την κατηγορία ότι κορόιδευαν τους σ...





Συνελήφθησαν δύο από τους 3 υπόπτους και τέθηκαν υπό κράτηση και παραπέμφθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με την κατηγορία ότι κορόιδευαν τους σεισμόπληκτους που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια, όπως δημοσιεύει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Demiroren.

Οι τρεις 18χρονοι προκαλούσαν φωνάζοντας προς τους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια «ερχόμαστε να σας σώσουμε», αυτοσαρκάζονταν και γελούσαν σε βίντεο που ανέβασαν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση από ομάδες του Κλάδου Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε επιχείρηση στα σπίτια τους.

Κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 1 υπολογιστής και 1 σκληρός δίσκος των υπόπτων. Οι ύποπτοι HTÖ., YS και MB παραπέμφθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Anadolu μετά τις διαδικασίες τους στο αστυνομικό τμήμα.

Προσεύχονταν για νέο σεισμό

Η αστυνομία στην Άγκυρα συνέλαβε, επίσης, δύο νεαρές που «έκαναν προσευχή ζωντανά για σεισμό» στα κοινωνικά δίκτυα, μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Διευκρινίζεται ότι με φόντο το εθνικό πένθος μετά τους καταστροφικούς σεισμούς μεγέθους 7,7 Ρίχτερ και 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ οι κρατούμενες ζητούσαν «να ισοπεδωθεί αυτός ο τόπος» στα κοινωνικά δίκτυα, όπως σημειώνεται.




Επιπλέον, η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 302 διαχειριστές λογαριασμών που έκαναν προκλητικές αναρτήσεις για τον σεισμό σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνελήφθησαν 10 από τα 37 άτομα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Έχουν κλείσει, ήδη, 29 ιστοσελίδες που μετέδιδαν εικόνες και ειδήσεις από τη ζώνη του σεισμού.
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.