Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κυριακή μεσημέρι οι αποφάσεις για κλειστά ή ανοιχτά σχολεία

    Την Κυριακή το μεσημέρι αναμένεται να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για το τι ακριβώς θα συμβεί με τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπα...

   



Την Κυριακή το μεσημέρι αναμένεται να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για το τι ακριβώς θα συμβεί με τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, θα υπάρξει σχετική σύσκεψη την Κυριακή για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα θα εξαρτηθούν από την ένταση που θα έχει η συγκεκριμένη κακοκαιρία. Μάλιστα, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ήδη έχουν πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να είναι ο κρατικός μηχανισμός έτοιμος ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, επεσήμανε: «Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό.»

Έκτακτα μέτρα για την επέλαση της Μπάρμπαρα

Από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η χώρα δέχεται «σφοδρό» κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βόρειους ανέμους 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Ήδη από σήμερα Σάββατο οι θερμοκρασίες είναι αισθητά πιο χαμηλές.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, θέτοντας σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων καθώς και των έντονων φαινομένων.

Από την Κυριακή 5 έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία και θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 8-10 και τοπικά 10-12 βαθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.