Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μανούλα είμαι ΑΘΩΟΣ» Ο Αριστείδης Παγκρατίδης καταδικάστηκε «εις θάνατον» χωρίς κανείς να αποδείξει οτι είναι ο «Δράκος του Σέιχ Σου»

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ: Όταν ανοίξει κάποτε ο φάκελλος «Παγκρατίδης», τότε θα μάθουμε, αν όχι ποιος ήτανε ο «δράκος του Σέιχ Σού», σίγουρα ότι αυτ...





ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ: Όταν ανοίξει κάποτε ο φάκελλος «Παγκρατίδης», τότε θα μάθουμε, αν όχι ποιος ήτανε ο «δράκος του Σέιχ Σού», σίγουρα ότι αυτός δεν ήταν ο Αριστείδης Παγκρατίδης, που εκτελέστηκε στις 16 Φεβρουαρίου, σα σήμερα, το 1968, καταδικασμένος τετράκις εις θάνατον. Ό,τι άθλιο και συχαμένο το είχε η ζωή του νεαρού Αρίστου, όμως δεν ήταν αυτός ο δράκος της Θεσσαλονίκης. Αυτός που έκανε επιθέσεις σε γυναίκες, σε ζευγάρια, στα ραντεβουδάκια τους στο δάσος.





Λάθος να μιλάνε για... πλάνη δικαστική. Στημένο ήταν το δικαστήριο, διότι έπρεπε να «βρεθεί» ο δράκος, που είχε τρομοκρατήσει ολόκληρη την πόλη και ξευτύλιζε την αστυνομία διότι δεν τον έβρισκε. Η εγκληματική δράση του δράκου ξεκίνησε Φεβρουάριο 1959, ο 24χρονος Παγκρατίδης συνελήφθη το 1963. Δύσκολα άνθρωπος, κάποιος άλλος στη θέση του, να μην... ομολογούσε ότι αυτός είναι ο δράκος. Περισσότερα δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς για το πόσο υπέφερε, πόσο τον βασάνισαν μέχρι να του αποσπάσουν την... ομολογία.




Κατακάθια του υπόκοσμου με την απειλή της αστυνομίας κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Παγκρατίδης είναι ανώμαλος, νεκρόφιλος, μπανιστηρτζής, ομοφυλόφιλος ενεργητικός και παθητικός, ότι από 13 χρονών και για μια φασολάδα πήγαινε με βαρκάρηδες, με τον όποιον. Ναι, ισχύουν όλα αυτά, όμως η απόφαση να τουφεκιστεί βγήκε χωρίς ούτε ένας μάρτυρας να τον «αναγνωρίσει» ως δράκο.

Μια δικηγόρος ερωτεύθηκε τον κατηγορούμενο Παγκρατίδη, κοριτσόπουλα του γυμνασίου του έστελναν φιλιά. Δυνατό παιδί, με αρσενική ομορφιά παλαιάς κοπής, σκληρό βλέμμα. Μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, στο κελί της φυλακής του Γεντί Κουλέ, και στον παπά που τον εξομολόγησε δήλωνε αθώος.

Είναι δυνατόν, είναι ανθρώπινο κάποιος να λέει ψέματα πριν το βέβαια θάνατό του, πριν τον εκτελέσουν; Απέναντι στο απόσπασμα, στο δάσος του Σέιχ Σού(!), πριν δεχθεί τις σφαίρες στο κορμί του ο Παγκρατίδης ανεφώνησε «Μανούλα, είμαι αθώος...».

Την εποχή του... Παγκρατίδη ο κόσμος φοβόταν να κυκλοφορήσει στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες. Ιδιαίτερα οι γυναίκες. Αδύνατον να έβγαινε από το σπίτι της π.χ. μια φοιτήτρια. Πόρνες με μπάτσους που παρίσταναν τα ζευγαράκια και την έστηναν στο δάσος του Σέιχ Σού ελπίζοντας να τους επιτεθεί ο δράκος και να τον συλλάβουν. Θρύλος ο Δράκος του Σέιχ Σού. Κι όταν τα σεξουαλικά εγκλήματα που κατηγορήθηκε ο ήδη εκτελεσθείς Παγκρατίδης ΔΕΝ σταμάτησαν, η φιλολογία(;) ότι ο αληθινός ένοχος είναι ο συγκεκριμένος τάδε επώνυμος και ο συγκεκριμένος δείνα επώνυμος δεν σταμάτησε μέχρι τις ημέρες μας.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.