Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάρκος Βαμβακάρης: «Κακό χρόνο νάχει ο Βενιζέλος»! Ήταν κάργα Βασιλικός και σιχαινόταν τους κομμουνιστές!

 Ο Μάρκος πέθανε στα 67 του από νεφρική ανεπάρκεια λόγω προχωρημένου ζαχάρου και κηδεύτηκε την επομένη μέρα με Ρωμαιοκαθολική κηδεία στο Γ΄ ...





 Ο Μάρκος πέθανε στα 67 του από νεφρική ανεπάρκεια λόγω προχωρημένου ζαχάρου και κηδεύτηκε την επομένη μέρα με Ρωμαιοκαθολική κηδεία στο Γ΄ Νεκροταφείο, τα έξοδα της οποίας πλήρωσαν «ρεφενέ» οι φίλοι του.

Έξι χρόνια αργότερα, το 1978, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Παπαζήση» η «Αυτοβιογραφία» του, σε επιμέλεια της Αγγελικής Βέλλου – Κάϊλ, όπου ο Μάρκος κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις που πέρασαν απαρατήρητες και «θάβονται» επιμελώς από τους σημερινούς όψιμους θαυμαστές του.

Αυτό που βασικά κρύβουν οι «Βαμβακαρολόγοι» είναι ότι ο γεννημένος το 1905 στην Άνω Σύρα από πάμφτωχη Ρωμαιοκαθολική οικογένεια, Μάρκος, ήταν κάργα Βασιλόφρων («Μου άρεζε η Βασιλείας» έλεγε χαρακτηριστικά...). Σιχαινόταν μέχρι αηδίας τους κομμουνιστές και τον Βενιζέλο, για τον οποίο λέει στην «Αυτοβιογραφία» του τα εξής εκπληκτικά…

Μ. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ: «Ο Βενιζέλος , κακό χρόνο νάχει, ήτανε η αιτία που καταστράφηκε όλη η Ελλάδα, και φέραμε και τον πληθυσμό από τη Μικρά Ασία. Αυτός δεν υπήρξε πατριώτης . Γιατί αν ήτανε καλός πατριώτης, δεν ήπρεπε να πα’ να κάνει τριανδρία στην Κωνσταντινούπολη αυτός και ο Κουντουριώτης , παρά να κάτσουν εδώ , να κοιτάξουν το μέτωπο(!) που είχαμε στην Μικρά Ασία. Όχι εκείνος να ναι στην Μικρά Ασία , κι αυτός να κάνει την Τριανδρία εδώ πέρα. Να κτυπήσει ποιούς; Όπου τους επιάσανε οι Τούρκοι και τους σφάξανε. Αυτά τα διάβαζα. Δεν τα συζήτησα με κανένα γιατί ήμουνα μικρός κι οι φίλοι μου δεν ενδιαφερότανε για τέτοια. Πάντως θυμάμαι την Καταστροφή και τους πρόσφυγες».

Ο Βαμβακάρης ήτανε μεγάλος πατριώτης και καυχιόταν ότι ο πατέρας του Δομένικος υπηρέτησε δύο φορές στον Ελληνικό Στρατό και ότι ο ίδιος στρατεύτηκε επίσης δύο φορές. Την δεύτερη φορά που (σε ηλικία 35 ετών) ντύθηκε φαντάρος το 1940 στο Γουδί, έγραψε και σχετικό τραγούδι: «Όσο κι αν το λέγαν πολλοί / Εγώ δεν φανταζόμουν / τώρα στα γεράματα / φαντάρος θα ντυνόμουν. / Κι όμως με βάλαν στην γραμμή / εις φάλαγγα κατ’ άντρα / και με διπλοκλειδώνανε/ στου Πεζικού την μάντρα».

 Κοινός Νους - Εφημερίδα «Στόχος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.