Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψυχολογική επιχείρηση της ΜΙΤ για να σωθεί η πληγωμένη εικόνα του Ερντογάν! χέδιο για να να στήριξης δημοτικότητας του Τούρκου προέδρου

    Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (Milli İstihbarat Teşkilatı, MIT) ξεκίνησε μια επιχείρηση ψυχολογίας και επιρροής (PSYOP) για να στηρίξ...

   



Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (Milli İstihbarat Teşkilatı, MIT) ξεκίνησε μια επιχείρηση ψυχολογίας και επιρροής (PSYOP) για να στηρίξει τη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία υπέστη πρόσφατα τεράστιο πλήγμα με μια σειρά αποτυχιών στην προετοιμασία και την αντιμετώπιση του σεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nordic Monitor από αξιόπιστες πηγές, ο Χακάν Φιντάν, ένας μακροχρόνιος έμπιστος του Ερντογάν, ο οποίος διευθύνει τη ΜΙΤ από το 2010, διέταξε την επίδραση πολλών επιχειρήσεων επιρροής ταυτόχρονα, κινητοποιώντας προσωπικό και περιουσιακά στοιχεία της υπηρεσίας για να διαμορφώσει το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης, η οποία κινητοποιήθηκε με αργοπορία τη δεύτερη ημέρα μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η PSYOP επικεντρώθηκε γύρω από ένα εξαιρετικά διχαστικό και πολωτικό ισλαμιστικό και εθνικιστικό αφήγημα, το οποίο αποτέλεσε το κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ερντογάν για τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου, αλλά συζητείται η αναβολή τους μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η υπηρεσία διέταξε επίσης τα περιουσιακά της στοιχεία που εισέρευσαν στα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης να προωθήσουν επιθετικά θρησκευτικά σημεία συζήτησης, τα οποία απέδιδαν κυρίως τον τεράστιο φόρο αίματος του σεισμού στη μοίρα και στο έργο του Θεού και όχι στις κακές κατασκευές, στην απουσία εφαρμογής των οικοδομικών κανόνων και στη διάχυτη διαφθορά.

Ένα ιδιωτικά γυρισμένο βίντεο που έδειχνε τον Ερντογάν να λέει σε ένα θλιμμένο θύμα του σεισμού την περασμένη εβδομάδα ότι ο σεισμός θα μπορούσε να αποδοθεί στη μοίρα και ότι τέτοια πράγματα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, αποτελεί ένδειξη ότι μια τέτοια PSYOP εγκρίθηκε σε προεδρικό επίπεδο.

Επίσης η ΜΙΤ ανέπτυξε περιουσιακά της στοιχεία, ιδίως πράκτορες σε ορισμένες θρησκευτικές κοινότητες και ομάδες, στη ζώνη του σεισμού και τους ενσωμάτωσε στις ομάδες διάσωσης και αρωγής.

Το αποτέλεσμα αυτής της μυστικής κινητοποίησης φάνηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης που μεταδόθηκαν ζωντανά από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση τηλεοπτικά μέσα για ένα πανεθνικό ακροατήριο.

Ήταν αρκετά ασυνήθιστο να βλέπεις θρησκευτικά συνθήματα να ψάλλονται ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραφαν τις ομάδες διάσωσης να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια για μέρες.

Η ΜΙΤ συνέστησε επίσης την κινητοποίηση του Diyanet, του θρησκευτικού βραχίονα-μαμούθ της κυβέρνησης που απασχολεί περίπου 140.000 άτομα, οι περισσότεροι από αυτούς ως ιμάμηδες, και ελέγχει περίπου 90.000 τζαμιά.

Αυτή η συμβουλή τέθηκε γρήγορα σε εφαρμογή. Οι προσευχές που ονομάζονται Sala απαγγέλθηκαν από τα μεγάφωνα των μιναρέδων, κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο, διότι η Sala απαγγέλλεται συνήθως μόνο σε εθνικό επίπεδο τις Παρασκευές μια ώρα μετά την κύρια προσευχή ή τοπικά αν συμβεί ένας θάνατος, με το τζαμί της γειτονιάς να χρησιμοποιεί το μεγάφωνο για να απαγγείλει τη Sala για να ενημερώσει τους ντόπιους για τον θανόντα και να καλέσει τους κατοίκους στην προσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.