Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εννέα χώρες της ΕΕ πρόσφεραν βοήθεια στη Συρία...

   Εννέα χώρες της ΕΕ, μέχρι στιγμής, έχουν προσφέρει βοήθεια στη Συρία, η οποία υπέφερε από τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, ανακοί...

  



Εννέα χώρες της ΕΕ, μέχρι στιγμής, έχουν προσφέρει βοήθεια στη Συρία, η οποία υπέφερε από τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η Δαμασκός ζήτησε βοήθεια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Στο αίτημα της Συρίας έχουν ανταποκριθεί η Αυστρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία καθώς και η Νορβηγία.

Η ΕΕ στέλνει επειγόντως χειμερινές σκηνές, συσκευές θέρμανσης, κουβέρτες, νερό στη Συρία.

Η βοήθεια θα διανεμηθεί στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές με τη βοήθεια των οργανώσεων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και στις υπόλοιπες - σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η ΕΕ στέλνει σήμερα δύο υπαλλήλους συντονισμού βοήθειας στη Βηρυτό, προσθέτει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι η Συρία έλαβε αρχικά 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τις πιο επείγουσες ανάγκες.

Για την Τουρκία

Για την υποστήριξη της Τουρκίας, 21 χώρες της ΕΕ και τρεις άλλες χώρες έχουν προσφέρει συνολικά 38 ομάδες διάσωσης.

Μεταξύ των ερωτηθέντων είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Ισπανία, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Σερβία.


Στην Τουρκία έχουν προσφερθεί συνολικά 1.652 σκύλοι διάσωσης και 105 σκύλοι αναζήτησης. Η Επιτροπή διοχετεύει βοήθεια από 12 χώρες της ΕΕ που έχουν παράσχει κεφάλαια για στέγαση, ανέφερε η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά της Συρίας δεν αποτελούν εμπόδιο για την παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι αρχές της Δαμασκού δεν είχαν εξαπολύσει πόλεμο κατά του συριακού λαού, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, σήμερα θα είχαν εκατομμύρια δολάρια σε βαρύ εξοπλισμό για εκκαθάριση.

Η ΕΕ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν κάνει αρκετά. Οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν την παροχή των απαραίτητων κονδυλίων, δεν επηρεάζεται η ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι κυρώσεις στοχεύουν στους δράστες της καταστολής κατά του συριακού λαού, συνόψισε ο εκπρόσωπος

Διεθνής επικαιρότητα
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.