Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Τουρκία: Ασφαλείς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές – Πώς έζησαν το χτύπημα του εγκέλαδου

Ασφαλείς είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Στέλιος Κίτσιου, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Καρύδας που ζουν και ...





Ασφαλείς είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Στέλιος Κίτσιου, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Καρύδας που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία.

Από την Καισάρεια ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ένιωσαν πολύ έντονα το σεισμό, ενώ ακόμα γίνονται μετασεισμοί.

«Είμαστε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και δεν μας επιτρέπουν να πάμε σπίτια μας. Μένω στον 14ο όροφο μιας καινούργιας πολυκατοικίας η οποία έχει γεμίσει ρωγμές. Άκουσα έναν κρότο και στην αρχή νόμιζα ότι μπήκαν κλέφτες. Προσπάθησα αλλά δυσκολευόμουν να βρω μία ισορροπία μόλις κατάλαβα τι γίνεται. Πολύ έντονες οι στιγμές… Προσπάθησα να μείνω και μόλις ηρέμησε έφυγα. Έβλεπες κόσμο να κλαίει, μεγάλη ταραχή. Μάθαμε και για αγνοούμενους ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας… Δύσκολες στιγμές» σχολίασε ο Κολοβέτσιος.

Ως προς το αν υπάρχουν άλλοι Έλληνες στην περιοχή και αν αντιμετωπίζουν προβλήματα, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε ότι είναι μόνος του στην περιοχή. Ένας ακόμη Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην πόλη Γκαζιάντεπ η οποία είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ο Στέλιος Κίτσιου, δεν βρισκόταν εκεί την ώρα του σεισμού και είναι ασφαλής.

Για την περιοχή που βρίσκεται δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει έχουν γίνει τρεις ελεγχόμενες κατεδαφίσεις πολυκατοικιών, που δεν άντεξαν, ενώ στην πολυκατοικία που έμενε ο ίδιος και ήταν καινούργια, έχει αρκετές ρωγμές και δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα το βράδυ να το περάσουν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Ασφαλής είναι ο γυμναστής Νίκος Καρύδας, ο οποίος πρόλαβε να βγει από το διαμέρισμά του και να μείνει ασφαλής στο αυτοκίνητό του την ώρα που οι τοπικές αρχές προειδοποιούσαν για την συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας.

«Ήταν τόσο βαθύς ο ύπνος μου, που συνειδητοποίησα τι γίνεται όταν σηκώθηκα όρθιος. Έψαχνα κάπου να πιαστώ. Ήταν τόσο έντονη η ταλάντωση και ενστικτωδώς έκατσα κάτω από το περβάζι, ελπίζοντας ότι ο σεισμός θα σταματήσει σε 30 δευτερόλεπτα. Όμως ήταν έντονος και είχε διάρκεια. Φοβήθηκα πραγματικά ότι θα πέσει το κτίριο. Δεν έχω εικόνα πόσα έχουν πέσει στη πόλη, όμως έχω δει τουλάχιστον δύο. Μετά το τέλος του σεισμού μπήκα στο αυτοκίνητο και έχω μετακινηθεί σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχουν κτίρια» περιέγραψε αρχικά.

«Δεν ξέρω γιατί έφυγα από την περιοχή που μένω, ίσως παρασύρθηκα βλέποντας τον κόσμο να φεύγει. Ο πρώτος μετασεισμός που έγινε ήταν πολύ έντονος. Χόρευε η γη στην κυριολεξία. Ότι μαθαίνω, το μαθαίνω από Ελλάδα γιατί δεν μιλάω τούρκικα. Υπάρχει μία καθοδήγηση με μηνύματα για το τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να κάνω μετάφραση για να καταλάβω. Είχες την αίσθηση πάντως ότι φεύγει η γη από τα πόδια σου. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει πανικός. Στον δεύτερο μεγάλο σεισμό ένιωσα πραγματικά σαν να είμαι στη θάλασσα. Σαν να είμαι πάνω σε ένα κύμα που με πάει αριστερά και δεξιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.