Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκεί φτάσαμε... Παραβατικότητα ανηλίκων: Γονείς προσλαμβάνουν ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Σε ντετέκτιβ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να απευθύνονται ορισμένοι γονείς προκειμένου να παρακολουθούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των πα...





Σε ντετέκτιβ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να απευθύνονται ορισμένοι γονείς προκειμένου να παρακολουθούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους εν μέσω των περιστατικών νεανικής παραβατικότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων ζητούν τη συνδρομή ιδιωτών φοβούμενοι ότι τα παιδιά κινδυνεύουν από άλλους ανήλικους ή έχουν αναπτύξει τα ίδια παραβατική συμπεριφορά.

«Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο, με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου», αναφέρει η μητέρα μιας 14χρονης.

Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός ερευνητής, Στράτος Γεωργαντίδης υπογράμμισε ότι οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών.

«Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηριότητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται με τη συγκατάθεση των γονιών τους είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντίδη ως αιτία είναι συνήθως η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.