Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ναι καλά... Το ΝΑΤΟ καλεί την Τουρκία να εγκρίνει «τώρα» την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας

  Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απηύθυνε την Πέμπτη (16/2) κάλεσμα στην Άγκυρα να υποδεχθεί στην Ατλαντική συμμαχία «τώρ...

 



Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απηύθυνε την Πέμπτη (16/2) κάλεσμα στην Άγκυρα να υποδεχθεί στην Ατλαντική συμμαχία «τώρα» τη Φινλανδία και τη Σουηδία, τις υποψηφιότητες των οποίων για ένταξη μπλοκάρει η Τουρκία από τον Μάιο.

«Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι καιρός τώρα να επικυρώσετε (την ένταξη) ταυτόχρονα της Φινλανδίας και της Σουηδίας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, που πήγε στην Τουρκία για να δείξει την υποστήριξη της Συμμαχίας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου ο οποίος προκάλεσε τουλάχιστον 36.000 θανάτους στη χώρα, είχε αναφερθεί προχθές Τρίτη για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας πριν από τη Σουηδία στη Συμμαχία.

Δήλωσε ωστόσο πως επιδιώκει να εξασφαλίσει «το ταχύτερο δυνατό» τις τελευταίες επικυρώσεις της Τουρκίας και της Ουγγαρίας για τις δύο χώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας χωρίς εκείνην, που κατατέθηκε μαζί, της Σουηδίας την οποία εξακολουθεί να μπλοκάρει η Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.