Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ακούσαμε φωνές και βογγητά» κατέθεσε μάρτυρας

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλο...





Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλοι, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ανέβηκε ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που μαζί με τον φίλο του βρέθηκαν τυχαία στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα από το σημείο που εξελισσόταν η άγρια επίθεση και ακινητοποιήθηκαν πίσω από τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε κατά την εξέλιξη της φονικής επίθεσης, από τη στιγμή που σταμάτησαν μπροστά τους τα δύο αυτοκίνητα, μέχρι και την αποχώρηση των δραστών. Επίσης, αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα, όταν έμαθε από τις ειδήσεις για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή και είδε βίντεο να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και να δείχνουν το δικό τους αυτοκίνητο μαζί με το αυτοκίνητο των δραστών.

Όπως είπε στην κατάθεσή του, εκείνο το βράδυ είχαν βγει βόλτα με τον φίλο του, αγόρασαν φαγητό και ξεκίνησαν να επιστρέφουν στην περιοχή της Καλαμαριάς, όταν είδαν δύο αυτοκίνητα στην οδό Πλαστήρα να σταματάνε ακριβώς μπροστά τους και να κατεβαίνουν περίπου δέκα μαυροφορεμένα άτομα με κουκούλες fullface.

«Έτυχε να περνάμε από εκεί την ώρα της συμπλοκής. Είδαμε τρία αμάξια, το ένα έστριψε αριστερά, τα άλλα δύο ήταν σταματημένα. Σταματήσαμε κι εμείς γιατί ακινητοποιήθηκαν μπροστά μας και έκλεισαν τον δρόμο. Ξαφνικά είδαμε να βγαίνουν άτομα και να τρέχουν προς το σημείο που έγινε το σκηνικό», είπε.

Ο 20χρονος ανέφερε ότι όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα και σοκαρίστηκαν όταν είδαν τα μαυροφορεμένα άτομα να κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα και να τρέχουν προς το σημείο που επιτέθηκαν στον Άλκη και την παρέα του. «Πρέπει να ήταν 4-5 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο. Άνοιξαν οι πόρτες και κατέβηκαν αλλά δεν μπορούσα να τους μετρήσω γιατί σοκαρίστηκα. Ξεκίνησαν να τρέχουν προς τα εκεί. Ακούσαμε φωνές, λέμε “τώρα θα μαλώσουν”. Οι πιο πολλοί φορούσαν κουκούλες, εκτός από 2-3 άτομα αλλά δεν διέκρινα καθαρά πρόσωπα από κανέναν. Μόλις βγήκαν από τα αυτοκίνητα, άνοιξαν το πορτμπαγκάζ του άσπρου και πρέπει να έβγαλαν κάποια αντικείμενα. Δεν είχαμε οπτική επαφή με το σημείο της επίθεσης», κατέθεσε.

«Ακούσαμε φωνές και βογγητά»

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μόλις οι δράστες έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, τότε ακούστηκαν φωνές και βρισιές για την ομάδα του Αρη. «Άκουσα να φωνάζουν “γ...ω τον Άρη σας, θα σας γα...με” και τέτοια πράγματα. Έβριζαν οι ΠΑΟΚτσήδες του Αριανούς. Ακούσαμε φωνές και βογγητά. Μετά είδα τα άτομα να τρέχουν ξανά πίσω, να μπαίνουν στα αυτοκίνητα και να φεύγουν με διαφορετικές κατευθύνσεις. Θυμάμαι ότι μόλις ξεκίνησε το άσπρο αυτοκίνητο ανέβαιναν πεζή οπαδοί του Άρη και πέταξαν μια καρέκλα προς το όχημα. Πίσω από εμάς ήταν μια γυναίκα που δυσκολευόταν να κάνει όπισθεν και ευθεία πετούσαν καρέκλες. Φοβηθήκαμε ότι θα σπάσουν και το δικό μας αμάξι, σοκαριστήκαμε και στρίψαμε δεξιά στον μονόδρομο», σημείωσε.

Ο νεαρός, ανέφερε στη συνέχεια ότι αντιλήφθηκε ένα ή δύο άτομα να βρίσκονται πιο κοντά στα αυτοκίνητα την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, ενώ για το αντικείμενο που αντιλήφθηκε να βγάζουν από το πορτμπαγκάζ το περιέγραψε ως σίδερο ή ξύλο.

«Εκείνη τη στιγμή σοκαριστήκαμε και δεν καταλάβαινα πολλά. Την επόμενη ημέρα μάθαμε ότι το παιδί σκοτώθηκε, το αυτοκίνητο μας είχε βγει στο βίντεο και ανέβαζαν ότι εμείς το κάναμε. Έτσι πήγαμε μόνοι μας στην αστυνομία, στο τμήμα της Χαριλάου. Είπαμε ποιοι ήμασταν και μας έστειλαν στην ΓΑΔΘ για κατάθεση», είπε ο μάρτυρας.

Ο 20χρονος τόνισε στο δικαστήριο πως όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και για αυτόν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις των δραστών, ούτε καν τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ μετά από ερώτηση της Εισαγγελέως ανέφερε ότι φοβήθηκε ότι τα άτομα θα επιτεθούν και σε εκείνους αν προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται με την εξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.