Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Τουρκία μετά τους σεισμούς αποτελεί υγειονομική βόμβα» – Φόβοι ότι ασθένειες μπορεί να εξαπλωθούν στην Ελλάδα

Χιλιάδες νεκροί. Πτώματα το ένα πάνω στο άλλο. Ομαδικοί τάφοι για όσους δεν αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους και κανείς δεν τους είπε...





Χιλιάδες νεκροί. Πτώματα το ένα πάνω στο άλλο. Ομαδικοί τάφοι για όσους δεν αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους και κανείς δεν τους είπε το «τελευταίο αντίο». Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς πλάι στα συντρίμμια ή ακόμη και μέσα σε τρένα να προσπαθούν να επιβιώσουν. Μικρά παιδιά με δάκρυα στα μάτια, απογοητευμένα και απροστάτευτα ακόμη και από το κρύο δίπλα σε «βουνά» από σκουπίδια. Κόσμος να προσπαθεί να ξεγελάσει την πείνα του με λιγοστό φαγητό και τον φόβο πως μπορεί να τελειώσει ακόμη και το πόσιμο νερό.

Στο δράμα, χωρίς τέλος, που ζουν πια οι Τούρκοι και οι Σύροι, μετά τους φονικούς σεισμούς στα σύνορα των χωρών τους, έρχεται να προστεθεί και ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων και ασθενειών.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας από τα πρώτα κιόλας 24ωρα των σεισμών, που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο και έστρεψαν τα βλέμματα στις δύο χώρες, πως η Τουρκία και η διπλανή της Συρία μπορούν να μετατραπούν σε «υγειονομικές βόμβες».

Ήδη δε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας εξέπεμπε SOS για την αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις σεισμόπληκτες περιοχές και παράλληλα τόνισε πως οι επιζώντες θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα για τέτανο και για λύσσα ενώ οι φόβοι για σοβαρές λοιμώξεις όπως η χολέρα, η πανώλη και η ηπατίτιδα αυξάνονται.

«Έπειτα από μεγάλες καταστροφές είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι υπάρχει ο κίνδυνος για εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών»

Μετά τους σεισμούς, που κατέρρευσαν τα πάντα και μετέτρεψαν σε άστεγους μέσα σε λίγα λεπτά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων και ασθενειών; Μπορεί αυτές να φτάσουν στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.