Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σαρλ Ντε Γκολ» στη Σούδα: Εντυπωσιακό βίντεο από την ξενάγηση στη ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού

Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκολ” κατέγραψε χθες ο φακός του neakriti.gr κατά την ξενάγηση ...



Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκολ” κατέγραψε χθες ο φακός του neakriti.gr κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τον κατάπλου του στην προβλήτα Κ14 του Μαραθίου, στην ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στον κόλπο της Σούδας.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποτελεί πλατφόρμα σύνθετων επιχειρήσεων επιθετικών ή και αναγνωριστικών, καθώς πέρα από τα Rafale M επιχειρούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και ελικόπτερα διάσωσης.

Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκολ” κατέγραψε χθες ο φακός του neakriti.gr κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τον κατάπλου του στην προβλήτα Κ14 του Μαραθίου, στην ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στον κόλπο της Σούδας. Με ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με 2.000 άνδρες και γυναίκες ναυτικούς, μέλη του πληρώματος, το γαλλικό μεγαθήριο αποτελεί μια αναμμένη μηχανή που μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το επιβλητικό αεροπλανοφόρο, μήκους διακοσίων εξήντα μέτρων, μεταφέρει είκοσι αεροσκάφη Ραφάλ, πολεμικά αεροσκάφη άλλου τύπου, όπως και ελικόπτερα για έρευνα και διάσωση μάχης. Το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της Γαλλίας μπορεί να ταξιδεύει χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα για τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε χρόνια, ενώ μπορεί να συνεχίζει το ταξίδι του ακόμη κι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για άλλα πλοία. Μέλη του πληρώματος εξήγησαν ότι επιχειρεί ακόμη και με σφοδρή θαλασσοταραχή και μόνο η ρότα του αλλάζει ώστε να διευκολύνεται η απονήωση ή αντίστοιχα η προσνήωση των αεροσκαφών.

Στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου βρίσκονται σε μόνιμη βάση, εκτός από τον πλοίαρχο, επτά ακόμη Γάλλοι αξιωματικοί του ναυτικού ενώ σε διαφορετικό σημείο βρίσκεται το κέντρο ελέγχου των πολεμικών αεροσκαφών.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποτελεί πλατφόρμα σύνθετων επιχειρήσεων επιθετικών ή και αναγνωριστικών, καθώς πέρα από τα Rafale M επιχειρούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και ελικόπτερα διάσωσης. Πρόκειται για αεροπλανοφόρο τύπου catobar και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ατμοπροωθούμενων ή ηλεκτρικών καταπελτών, τα οποία υποβοηθούν το αεροσκάφος να φτάσει στην απαραίτητη ταχύτητα απονήωσης. Για την προσνήωση, χρησιμοποιείται ένα σύστημα σύλληψης των αεροσκαφών, τα οποία φέρουν γάντζους, και οι οποίοι συγκρατούνται κατά την προσνήωση από συρματόσχοινα απλωμένα στο κατάστρωμα πτήσης.

Στη ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα το “Σαρλ ντε Γκολ” θα παραμείνει για πέντε ημέρες στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης των ελληνικών και των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων με την κωδική ονομασία« Antares». Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη βάση του, την Τουλόν της Γαλλίας.neakriti.gr...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.