Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμική Αεροπορία: Σε αναζήτηση νέων ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, παρουσίαση των ευρωπαϊκών επιλογών από την Airbus

Αποτελεί ένα από τα κυριότερα εξοπλιστικά για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Ο λόγος για το πρόγραμμα πρόσκτησης νέων ελικοπτέρων Έρευνας και ...





Αποτελεί ένα από τα κυριότερα εξοπλιστικά για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Ο λόγος για το πρόγραμμα πρόσκτησης νέων ελικοπτέρων Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, παράλληλα φυσικά με την υποστήριξη του υπάρχοντος στόλου ελικοπτέρων. 

Ζητούμενο βέβαια παραμένει η αντικατάσταση των παρωχημένων ΑΒ-205 που αντιμετωπίζουν σοβαρούς επιχειρησιακούς περιορισμούς όπως Έρευνας και Διάσωση κατά τη νύχτα. Ως εκ τούτων, η ΠΑ, λόγω της άριστης εμπειρίας που έχει από τα ελικόπτερα AS-332C1 Super Puma, εξετάσει την απόκτηση νέων ελικοπτέρων και από την ευρωπαϊκή Airbus.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της Airbus με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και αντικείμενο τις λύσεις που προσφέρει η ευρωπαϊκή κοινοπραξία στην ΠΑ (δείτε ΕΔΩ). Το ενδιαφέρον των επιτελών της ΠΑ κέντρισε το H-215M, καθώς και το H-225M, ελικόπτερα τα οποία ανήκουν στη κατηγορία των δικινητήριων, βαρέων ελικοπτέρων των 11 τόνων. Άλλες εναλλακτικά άλλες επιλογές, οι οποίες και παρουσιάστηκαν στη ΠΑ, είναι τα νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα Η-175Μ και Η-160Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.