Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός Συρία: Παρεμποδίζεται η βοήθεια των Κούρδων της Συρίας (AANES) στη Β/Δ Συρία

   Την Πέμπτη, ένας αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) δήλωσε ότι άλλες συριακές παρατάξεις εμπ...

  




Την Πέμπτη, ένας αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) δήλωσε ότι άλλες συριακές παρατάξεις εμποδίζουν την άφιξη της βοήθειας που έχει προετοιμάσει η AANES για να σταλεί στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου.

Από την Τετάρτη, η AANES προετοιμάζει βοήθεια για αποστολή στη βορειοδυτική Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των παρατάξεων της ισλαμιστικής και φιλοτουρκικής συριακής αντιπολίτευσης.

Φορτηγά φορτωμένα με βοήθεια από τη βορειοανατολική Συρία περιμένουν στη διάβαση Ουμ Τζλουντ που χωρίζει περιοχές της AANES και της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία, γνωστή και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), προκειμένου η τελευταία να επιτρέψει την είσοδό τους στην περιοχή.

Ο Αμπντ Χαμέντ αλ Μεχμπάς, Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, δήλωσε:

«Από την πρώτη ημέρα της καταστροφής, έχουμε ανακοινώσει ότι όλα τα περάσματα είναι ανοιχτά για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς καλούμε τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να ανοίξουν όλα τα συνοριακά περάσματα με τη Συρία, ειδικά από τη στιγμή που το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα με την Τουρκία επηρεάζεται από αυτήν την καταστροφή».

Πρόσθεσε, σε μια συνομιλία του με την ιστοσελίδα North Press ότι, επιπλοκές από τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εμποδίζουν την άφιξη βοήθειας στις πληγείσες περιοχές και έτσι η AANES επικοινωνεί με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να εγγυηθεί την άφιξη της βοήθειας.

Ο Αλ-Μεχμπάς σημείωσε: «Έχουμε έρθει σε επαφή με διεθνή μέρη για να ανοίξουμε το πέρασμα και να εγγυηθούμε την άφιξη βοήθειας στη βορειοδυτική Συρία, καθώς η AANES ετοιμάζει μια άλλη συνοδεία που θα σταλεί σε εσωτερικές περιοχές υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά η τελευταία, μέχρι στιγμής, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση της διοίκησης, επομένως επικοινωνήσαμε με διεθνή μέρη για να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της άφιξης της βοήθειας».

Ζήτησε «συνεργασία για την ανθρωπιστική βοήθεια και να παραμεριστούν οι πολιτικές διαφωνίες» υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης που διέρχεται η Συρία και η Τουρκία.

Μιλώντας για την πιθανότητα υποδοχής εκτοπισμένων των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν, ο Αλ-Μεχμπάς τόνισε ότι η AANES, από την πρώτη μέρα της τραγωδίας, έχει δείξει ετοιμότητα να υποδεχθεί όλους τους Σύρους που χρειάζονται υποστήριξη από όλα τα μέρη της Συρίας.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, οι μετασεισμοί μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη Συρία και την Τουρκία έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη Συρία.

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σκότωσε χιλιάδες και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης τεράστιες καταστροφές κτιρίων, εγκλωβίζοντας χιλιάδες κάτω από τα ερείπια.

Ο αριθμός των νεκρών στη Συρία έφτασε τους 3.583, ενώ οι τραυματίες 6.342.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.