Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου αύριο Σάββατο: Επί ποδός 300 αστυνομικοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40 ημερών από τον θάνατο του  βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο θα πραγματοποι...





Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40 ημερών από τον θάνατο του  βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τριακόσιοι αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους με τους καλεσμένους να μετακινούνται με βαν. Ήδη από σήμερα το απόγευμα θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Στην Αθήνα έφθασε την Τετάρτη από Νέα Υόρκη ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ ενώ τα παιδιά τους δεν θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο. Στην Ελλάδα είναι και η αδελφή του τέως βασιλιά, Σοφία. Στο πλευρό της για να της συμπαρασταθούν βρίσκονται οι πριγκίπισσες Έλενα και Χριστίνα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του Κωνσταντίνου να γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ήδη το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» έχει ενημερωθεί από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για την άφιξη των καλεσμένων στο μνημόσυνο.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών χωρίς εκπροσώπους του Τύπου στο εσωτερικό του ναού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά και πολύ από τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά και είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με το έδαφος. Έτσι και στην περίπτωση αυτή τα μάρμαρα που θα τοποθετηθούν, με τον μαρμάρινο Σταυρό, θα οριοθετούν τον τάφο πάνω στον οποίο, γίνεται πολύς λόγος, για το τι ακριβώς θα αναγράφεται εκτός από το όνομα του Κωνσταντίνος Β’, αφού για το διάστημα 6 Μαρτίου 1964 – 1 Ιουνίου 1973 διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.