Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί οι Αμερικάνοι παραδίδουν στο Κουρδικό SDF/YPG πυραύλους «TOW» και αντιαεροπορικά όπλα, αφού το ISIS δεν έχει αεροπορία...;;;

Σε κατάσταση τρέλας εδώ και τρείς εβδομάδες βρίσκονται οι τούρκοι με τις εξελίξεις στο Συριακό Κουρδιστάν και την ενίσχυση των Κουρδικών στρ...





Σε κατάσταση τρέλας εδώ και τρείς εβδομάδες βρίσκονται οι τούρκοι με τις εξελίξεις στο Συριακό Κουρδιστάν και την ενίσχυση των Κουρδικών στρατευμάτων από τον Αμερικανικό Στρατό...

Στον "Στόχο" της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου μεταφέραμε τις πληροφορίες των τουρκικών Υπηρεσιών από το πεδίο που δημοσίευαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες άκρως ανησυχητικές.

Με τίτλο "Δύο κομβόϊ 90 και 40 φορτηγών ενίσχυσαν με πολεμικό υλικό το SDF αυτή την εβδομάδα!" γράφαμε αναδεικνύοντας για πρώτη φορά πως οι Κούρδοι είχαν λάβει και αντιαερπορικά όπλα...

Εφημερίδα Στόχος 15/12/2022: Οι ΗΠΑ  αύξησαν την υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών στο PKK/YPG, όπως λέ-νε οι τούρκοι -αλλά φυσικά πρόκειται για το SDF- πριν από τις προετοιμασίες της Τουρκίας για αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις 

Αυτή την εβδομάδα έστειλαν δύο μεγάλα κομβόϊ στην περιοχή των 90 και 40 φορτηγών αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι νηοπομπές διέθεταν σύστημα ραντάρ εναντίον αεροσκαφών.

Και οι τούρκοι αναρωτιούνται. Ποιανών τα αεροσκάφη θα εντοπίζουν αυτά τα ραντάρ, αφού το ISIS δεν έχει αεροπορία. Η ερώτηση βέβαια είναι ρητορικη!

Η πρώτη πομπή των 40 οχημάτων, που έφτασε στα βορειοανατολικά της Συρίας από τη Συνοριακή Πύλη Al-Walid στα σύ-νορα Συρίας-Ιράκ, διέθετε προηγμένα συστήματα ραντάρ που χρησιμοποιούνταν εναντίον αεροσκαφών, σε αντίθεση με τα άλλα. Η πομπή αυτή, περιλαμβάνει επίσης μαχητικά οχήματα Bradley, τεθωρακισμένα οχήματα, τεθωρακισμένα άρματα μάχης (πιθανόν ABRAAMS) και προμήθειες υλικοτεχνικής υποστήριξης και είχε προορισμός το Tel Baydar και το Al-Shaddadi.

Το δεύτερο κομβόι, το οποίο εισήλθε επίσης από τη Συνοριακή Πύλη Velid, αποτελούνταν από περισσότερα από 90 φορτηγά. 

Φάνηκε ότι η πομπή που πήγαινε στο Χασέκε μετέφερε οβιδοβόλα, πυρομαχικά, δεξαμενές καυσίμων, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ήταν η δεύτερη συνοδεία αυτή την εβδομάδα. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ακόμη μια τεράστια συ-νοδεία όπλων και πυρομαχικών στη Συρία. Μια στρατιωτική συνοδεία αποτελούμενη από 120 φορτηγά είχε επίσης μεταβεί στη βάση Tel Baydar στα νότια του Ha-seke. 

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια αεροπορική μονάδα για το SDF στη Συρία και παρείχαν εκπαίδευση πιλότων σε 10 Κούρδους μα-χητές. Οι ΗΠΑ, επίσης διεξήγαγαν αερομεταφερόμενη άσκηση με το SDF αυτή τηνν εβδομάδα!

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Αμερικάνοι μπορεί απλά να προειδοποιούν τους τούρκους προφορικά αλλά στην περίπτωση του Κουρδιστάν, προετοιμάζουν και εξοπλίζουν τους Κούρδους μαχητές για την χερσαία εισβολή των τούρκων! 

Αν βέβαια ισχύει και η πληροφορία πως εκπαιδεύουν Κούρδους πιλότους και άρα ετοιμάζουν στο SDF και αεροπορία... φανταστείτε που έχει φτάσει το πράγμα, την ίδια στιγμή που η χερσαία επιχείρηση της τουρκίας έχει σκαλώσει στα παζάρια με την Ρωσία και όχι στις Αμαρικανικές προειδοποιήσειος, από την οποία Ρωσία η Άγκυρα περιμένει το πράσινο φώς...

Βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμογονικές εξελίξεις που όχι μόνο δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι στην Ελλάδα, αλλά λειτουργούν και ως πέμπτη φάλαγγα των Ρωσότουρκών και αυτοαποκαλούνται μάλιστα οι καθυστερημένοι, ως πατριώτες και εθνικιστές!

Αυτά έγραφε ο "Στόχος"΄πριν τρεις εβδομάδες και όπως πάντα η επιβεβαίωση ήρθε από Αραβικές πηγές οι οποίες μόλις πριν 3 μέρες αναφέρουν: 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις – SDF, παρέλαβαν ένα φορτίο πυραύλων TOW από τον αμερικανικό στρατό στα μέσα του περασμένου μήνα.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός εκπαίδευσε τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για το πώς να χρησιμοποιούν αυτούς τους πυραύλους πριν τους παραδώσουν.

Η πλειοψηφία αυτών των αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων στάλθηκαν στις περιοχές Μανμπίτζ, Άιν αλ Αράμπ και Ταλ Ριφάατ στη βορειοανατολική περιοχή του Χαλεπίου.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδίδουν αυτού του τύπου πυραύλους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από την είσοδό τους ανατολικά του Ευφράτη.

Περίπου 80 μαχητές των SDF εκπαιδεύτηκαν για τα νέα όπλα από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ σε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Καμισλί στο Κυβερνείο Αλ Χασάκα ανατολική Συρία,
σημειώνει η Defense Arabia.

Βέβαια παραμένει ρητορικό το ερώτημα για ποιόν είναι τα αντιαεροπορικά που έρχονται στα χέρια των Κούρδων, αφού είναι ξακάθαρο πως είναι για τους τούρκους που επιχείρησαν βομβαρδισμούς πριν δυο βδομάδες στα πλαίσια της προετοιμασίας για χερσαία εισβολή. 

Και ασφαλώς όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυαστούν και με το κοινό "συμπέρασμα" των ΥΠΑΜ Ρωσίας - Τουρκίας - Συρίας, από την Μόσχα την περασμένη εβδομάδα (κάτι που επίσης αναδεικνύει όπως πρέπει ο "Στόχος" που κυκλοφορεί") ότι το PKK/YPG είναι πράκτορας των ΗΠΑ και του Ισραήλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.