Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένα Mirage F1 στο χωριό του ήρωα Γεώργιου Μπαλταδώρου (Βίντεο)

  Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών Ο Γεώργιος Μπαλτα...

 

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών, όταν το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου, επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΑ, το αεροσκάφος προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.
Το βέρτιγκο των πιλότων

Μετά την ανάλυση των δεδομένων από τον καταγραφέα πτήσης του μοιραίου Μirage, όλα δείχνουν ότι αυτό που του κόστισε τη ζωή είναι μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας πιλότος, το βέρτιγκο ή η παραίσθηση των πιλότων.

Το βέρτιγκο δημιουργεί παραίσθηση στον πιλότο, ο οποίος εκείνη τη στιγμή θεωρεί ότι η κατεύθυνση που ακολουθεί με βάση τα όργανα πλοήγησης δεν είναι η σωστή και «διορθώνει» τη δήθεν λανθασμένη πορεία.

Το φαινόμενο δημιουργείται συνήθως ύστερα από απότομες στροφές με μεγάλη ταχύτητα και κυρίως όταν υπάρχει χαμηλή ορατότητα (άρα οπτικά δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα και υπάρχει η οπτική σύγχυση ουρανού και θάλασσας).

Δεδομένου μάλιστα ότι το Mirage δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, εκτιμάται ότι ο χειριστής εκδήλωσε παραίσθηση ως προς τη θέση του στον χώρο και την κατεύθυνση του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τη μοιραία πρόσκρουση στη θάλασσα.

Η πολεμική αεροπορία για να τιμήσει τον χαμό του ήρωα, τοποθέτησε αεροσκάφος Mirage F1 προς τιμή του Ήρωα Σμηναγού (Αντιπτέραρχος μετά θάνατον), Γεώργιου Μπαλταδώρου στο τόπο καταγωγής του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.