Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τρόμος» στην Τουρκία για τα ελληνικά F-35: «Θα μας βλέπουν πριν τα δούμε εμείς»

Έντονη είναι η ανησυχία στην τουρκική πλευρά για την επικείμενη απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα η οποία έτσι θα αναβαθμίζει την ισχύ της σ...





Έντονη είναι η ανησυχία στην τουρκική πλευρά για την επικείμενη απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα η οποία έτσι θα αναβαθμίζει την ισχύ της στο Αιγαίο. Την ώρα που η Άγκυρα πασχίζει να πετύχει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τα F-16, αναλυτές και ειδικοί στην Τουρκία εκφράζουν την ανησυχία τους για την ελληνική υπεροχή στον αέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet δήλωσε ότι «τα ελληνικά F-35 θα μας βλέπουν ήδη πριν τα δούμε εμείς». Παράλληλα Αμπιντίν Ουνάλ, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εκσυγχρoνιστούν άμεσα τα F-16 της Τουρκίας καθώς ήδη «έχουν αλλάξει τα δεδομένα με τα ελληνικά Rafale», όπως λέει.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εάν αποτύχει το σχέδιο μας για την αγορά 40 νέων αεροσκαφών F-16 με δυνατότητα VIPER και τον εκσυγχρονισμό των 80 αεροσκαφών μας F-16, που βρίσκονται στο απόθεμά μας, και η Ελλάδα πραγματοποιήσει και τα τρία σχέδια, δηλαδή ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό F-16 και την αγορά των Rafale και αγοράσει και τα F -35, τότε στην περίπτωση αυτή όταν φτάσουμε στο 2025-2026, η ελληνική πλευρά σε μαχητικά αεροσκάφη θα έχει το πάνω χέρι το πλεονέκτημα σε μαχητικά αεροσκάφη.

Τα F-35 λόγω της δυνατότητας χαμηλής ορατότητας, με βλέπει εκείνος πριν τον δω εγώ... Αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα στο περιβάλλον της αεροπορικής εκστρατείας:

Τα Rafale και F-16/VIPER εξισορροπούν το ένα το άλλο. Γιατί και τα δύο έχουν δυνατότητες 4,5ης γενιάς. Το πρόβλημα εδώ είναι με τα F-35 5ης γενιάς. Στην περίπτωση αυτή, ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς θα βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που γίνεται πλεονέκτημα για την Ελλάδα.

Αν δηλαδή δεν μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τα F-16, τότε η επιχειρησιακή υπεροχή στο πλαίσιο των μαχόμενων αεροσκαφών θα περάσει στα χέρια της άλλης πλευράς».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.