Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τσαβούσογλου ζητά F-16 στις ΗΠΑ και στο Αιγαίο μαίνονται σκληρές αερομαχίες

  Τη στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στις ΗΠΑ για να «σφραγίσει» το αίτημα για νέα F-16 στο Αιγαίο μαίνονταν σκληρές αερομαχίες...

 



Τη στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στις ΗΠΑ για να «σφραγίσει» το αίτημα για νέα F-16 στο Αιγαίο μαίνονταν σκληρές αερομαχίες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα γράφαμε και πριν λίγες ώρες στο enikos.gr, νωρίς το πρωί, για όσα γίνονται στο Αιγαίο, με τον Γενάρη να είναι ο χειρότερος Ιανουάριος στο Αιγαίο από το 1974.



Τη στιγμή, λοιπόν, που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν προκειμένου να «σφραγίσει» στο μέτρο του δυνατού από μεριάς του το αίτημα για πώληση νέων F-16 στην Τουρκία, στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.


Από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης συνολικά 28 τουρκικά F-16 εκ των οποίων τα μισά οπλισμένα προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις του ΕΕΧ σε ορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα 14 τουρκικά ζεύγη που εισέβαλαν ταυτόχρονα στο ελληνικό FIR τα αναχαίτισαν πάνω από 30 ελληνικά μαχητικά. Από τις σκληρές αερομαχίες οι 6 οδηγήθηκαν σε εμπλοκές.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.