Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying κατά 14χρονης μαθήτριας – Οι απειλές με κατσαβίδια

   Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι καταγγελίες μίας 14χρονης μαθήτριας, ότι έχει πέσει θύμα άγριου bullying από τέσσερις...

  



Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι καταγγελίες μίας 14χρονης μαθήτριας, ότι έχει πέσει θύμα άγριου bullying από τέσσερις συμμαθητές της, στον Βόλο. Ο ένας μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, της έσπασε το δάχτυλο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, το Γυμνάσιο της Αργαλαστής θα βρίσκεται επί της ουσίας υπό εισαγγελική επιτήρηση από την ερχόμενη εβδομάδα. Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της 14χρονης στο σχολείο και ουδείς είχε ενδιαφερθεί.

Χθες οι γονείς όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια μαθητών με θύμα την 14χρονη, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση.




Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι, το οποίο είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Οι θύτες, το θύμα αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής αρχής. Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους– που θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία- θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα. Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη που έπεσε θύμα του bullying και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καβγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Οι θύτες, όπως καταγγέλλεται, δεν άφηναν στην 14χρονη ούτε το χαρτζιλίκι της… Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν πως η 14χρονη είχε βίο αβίωτο και όλοι, όπως αποδείχθηκε, ήταν γνώστες της κατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.