Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκάθαρο το σχέδιο της Ελλάδας για την Τουρκία η επιχείρηση «Κεραυνός», λένε για την άσκηση «Αστραπή»...

Για ξεκάθαρο σχέδιο της Αθήνας, κάνει λόγο η τουρκική Hurriyet, σε πρωτοσέλλιδη ανάρτησή της. Σύμφωνα με τους Τούρκους ο ελληνικός Τύπος «μ...





Για ξεκάθαρο σχέδιο της Αθήνας, κάνει λόγο η τουρκική Hurriyet, σε πρωτοσέλλιδη ανάρτησή της.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο ελληνικός Τύπος «μετέφερε στις σελίδες του τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και έγραψε για το σχέδιο της Αθήνας για την Τουρκία».

Οι Τούρκοι αναφέρονται στην επιχειρησιασκή δραστηριότητα των ελληνικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στο Αιγαίο, η οποία θα αρχίσει με την άσκηση «Αστραπή» (και όχι «κεραυνός») στο Αιγαίο στις 18 Ιανουαρίου.

Λέει συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα: Στην άσκηση «θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε σενάρια που στοχεύουν στην προστασία σημαντικών στόχων όπως οι ενεργειακές εγκαταστάσεις και οι πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τα νέα του ελληνικού Τύπου, «στο πλαίσιο της άσκησης θα εκτελεστούν και σενάρια που προβλέπουν πλήρη καταστροφή του εχθρικού στόλου και ανακατάληψη των περιοχών», γράφει η Hurriyet.

Την ίδια ώρα, λίγο η αλλοπρόσαλλη πολιτική Ερντογάν στο μεταναστευτικό, λίγο οι απειλές των Τούρκων ότι θα… έρθουν νύχτα, λίγο κάτι παλιά σχέδια για εισβολή από τον Έβρο οδηγησαν την Αθήνα στην απόφαση να… τελειώνει με το θέμα αυτό στην περιοχή.

Και στα 140 χλμ των χερσέων συνόρων θα υπάρχει φράχτης και τάφρος και ότι χρειάζεται για να γίνει απόρθυτος ο Έβρος, με την είδηση να παίρνει έκταση στην Τουρκία.

Στην πραγματικότητα -και καλά κάνουν και φοβούνται οι τούρκοι, η «Αστραπή» είναι η πρώτη άσκηση με την οποία ο στόλος πρόκειται να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια απέραντη γαλανόλευκη σημαία, τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει καθήκοντα η παρούσα ηγεσία του ναυτικού, το πιο βασικό που είχε δηλώσει προς τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων είναι ότι οι ασκήσεις θα είναι διαρκείς και πως ο στόλος οφείλει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για οτιδήποτε απαιτήσουν οι συνθήκες, εθνικές ή συμμαχικές.

Στην «Αστραπή» τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων ασκούνται σε κάθε μορφή ναυτικού πολέμου, δίδοντας έμφαση σε νέα σενάρια τα οποία εκπορεύονται από τα συμπεράσματα που έχουν βγει μέσω της συμπεριφοράς της Τουρκίας η οποία πολλές φορές έχει μιλήσει για σχέδια με τα οποία θα θελήσει να μειώσει την κυριαρχία της Ελλάδας ή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.