Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψευδοεπίσκοπος από την Αχαΐα παρουσιάστηκε στο Τατόι ζητώντας να τελέσει τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

   Ψευδοεπίσκοπος από την Αχαΐα παρουσιάστηκε στο Τατόι, ζητώντας να τελέσει τρισάγιο για τον τεως βασιλιά Κωνσταντίνο. Το γεγονός, όπως αν...

  



Ψευδοεπίσκοπος από την Αχαΐα παρουσιάστηκε στο Τατόι, ζητώντας να τελέσει τρισάγιο για τον τεως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Το γεγονός, όπως αναφέρει το achaianews.gr προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αναφέρει: Εξ αφορμής των οχλήσεων προς την Ιερά Μητρόπολή μας και τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο, περί προσελεύσεως κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προς τέλεσιν τρισαγίου στον τάφο του θανόντος τ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπως μεταδόθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίζονται τα εξής:

α. Ουδέποτε προσήλθε κληρικός της Μητροπόλεώς μας στον εν λόγω τόπο προς τον προαναφερθέντα σκοπό, ει μη μόνον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο οποίος έλαβε μέρος στην Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

β. Ο ρασοφόρος, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Τατόι, ζητώντας να τελέσει τρισάγιο είναι ο γνωστός ψευδοεπίσκοπος, μοναχός Χριστόδουλος, αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης», για τον οποίον η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφανθεί και ενημερώσει ως ακολούθως: «ο ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην μητροπολιτική περιφέρεια Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, φέροντας τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου και αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, επομένως, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο».

γ. Ο εν λόγω ρασοφόρος κατεδικάσθη υπό της Ελληνικής Δικαιοσύνης τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022 για τα εξής αδικήματα: α. αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β. αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθησιν και γ. εξύβριση.

δ. Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2023, ευρίσκεται και πάλι στο Δικαστήριο δικαζόμενος για εξύβριση και αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθησιν.

Κατόπιν τούτων, καλείται το ευσεβές πλήρωμα να αγνοεί οποιαδήποτε πράξη του εν λόγω προσώπου, το οποίο μόνο προκαλεί και σκανδαλίζει τις ψυχές των πιστών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.